Købte 2 forladte huse for 15 kroner - Nu er der kun ét, og det er blevet solgt for 1 million kroner

29/02/2024 09:06

|

Nicolai Busekist

Foto: Skærmbillede/YouTube
Et vennepar købte to forladte huse for kun 15 kroner. Derefter har de forvandlet det til ét hus, som de har solgt for en million kroner.

Mest læste i dag

Alan Carr og Amanda Holden, der begge er kendt fra britisk tv, gik sammen om at købe og renovere to sammenhængende huse. I alt betalte de to euro for dem, svarende til cirka 15 kroner. De valgte at slå de forladte huse sammen og omdannede dem til en luksuriøs ejendom.

Casa Alamanda ligger i Salemi, hvor man finder det på toppen af de solrige bakker i det landlige Sicilien. Huset ligger en time fra øens hovedstad, Palermo, og er omgivet af et landskab præget af historisk arkitektur og smuk natur.

Renoveringsprocessen blev dokumenteret i en serie på BBC One under titlen 'Amanda and Alan: The Italian Job'. Opdelt i otte dele følger produktionen renoveringsarbejdet, der blev afsluttet på kun tre måneder.

Med cirka 130 kvadratmeter byder huset på to soveværelser og to badeværelser. Det byder også på en stue, en spisestue, et moderne køkken og hele tre altaner med udsigt til det maleriske landskab. De to venner satsede på neutrale toner og naturlige materialer som træ og håndlavede fliser.

I det ene soveværelse brugte de tropisk tapet i grønne og lyserøde nuancer, ligesom de placerede en seng med en ramme. Det er husets mest distinkte rum, da resten af indretningen holder sig til et sobert og minimalistisk udseende.

Huset blev sat til salg for 145.000 euro (cirka 1 millioner kroner) på Sotheby's International Realtys hjemmeside. Overskuddet fra salget blev delt mellem velgørenhedsorganisationerne Comic Relief og Children In Need.

Denne ejendom er et eksempel på de mange huse, der sælges til meget lave priser i den italienske region med det formål at renovere bygningerne og genoplive det lokale samfund.

Italien iværksatte initiativet 'One Euro House Scheme' i 2015, hvor de sælger forladte boliger for et symbolsk beløb til personer, der forpligter sig til at renovere dem. Enhver kan købe en ejendom, forudsat at de fremlægger renoveringsplaner inden for et år, og senere leverer en tidsplan for det arbejde, der skal udføres.

I mange områder sælges husene faktisk for en euro. I andre områder bliver ejendommene udbudt på auktion. Nogle boliger er blevet solgt for et beløb tæt på tusind euro. Efter handlen er afsluttet, er der andre omkostninger at tage højde for, herunder en række gebyrer.

Ifølge Business Insider kan den endelige udgift ligge omkring 14.000 euro, svarende til cirka 100.000 kroner.