IKEA i stor bommert: To kunder endte på hospitalet.

13/09/2023 18:32

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Efter at have besøgt et af IKEAs varehuse, endte to kunder med at skulle på hospitalet.

Mest læste i dag

Det er yderst sjældent, at en tur til et IKEA-varehus ender med en tur på hospitalet. Ikke desto mindre var det præcis, hvad der skete for to personer tidligere denne måned.

De to personer besøgte et IKEA-varehus i Trondheim, Norge, den 9. august, uden at forvente at ende på hospitalet bagefter.

Ikke desto mindre var det præcis, hvad der skete. Ifølge en rapport fra den norske avis VG, som citeres af SE og HØR, indtog de to personer en form for desinfektionsmiddel, som de fejlagtigt troede var saft.

Det er ikke klart, hvordan dette præcist skete, men det ser ud til, at der et sted i butikken stod en karaffel fyldt med et desinfektionsmiddel, som de to kunder desværre forvekslede med saft.

Sagen er nu blevet anmeldt til de norske fødevaremyndigheder, som vil undersøge hændelsen nærmere.

De to kunder, som indtog desinfektionsmidlet, blev derefter indlagt på hospitalet. Heldigvis viste det sig på skadestuen, at der ikke var sket nogen alvorlig skade. Alligevel besluttede lægerne at beholde dem til observation natten over som en forholdsregel.

"Vi søgte lægehjælp på skadestuen, og lægen besluttede at holde os til observation natten over. Heldigvis var der ingen ætsning i spiserøret, kun irritation," står der i rapporten til de norske fødevaremyndigheder.

IKEA har udsendt en kort erklæring om hændelsen og har selvfølgelig udtrykt beklagelse over, at det skete. De har også karakteriseret det som et 'svigt' fra den svenske varehuskædes side.

"Vi har iværksat flere foranstaltninger for at sikre, at dette ikke gentager sig," udtaler varehuschef Randi Schjetne.