Ian har været sygemeldt fra arbejde i 15 år og fået løn: Nu har han sagsøgt sit arbejde

07/11/2023 16:04

|

Sebastian Ilsøth

Foto: LinkedIn
En mand, der holdt sygeorlov i 15 år, endte med at sagsøge sin arbejdsgiver for ikke at få lønforhøjelse.

Mest læste i dag

Ian Clifford er en ansat hos teknologigiganten IBM, men har været fraværende fra arbejdet i de seneste 15 år. På hans LinkedIn-profil er han blevet beskrevet som "medicinsk pensioneret" siden 2013.

Han begyndte sin sygeorlov i september 2008, og situationen forblev uændret indtil 2013, hvor han indgav en klage over, at han ikke havde modtaget en lønstigning i de foregående fem år.

Dette blev rapporteret af LADbible.

Efter forhandlinger indgik IBM og Clifford en "kompromisaftale," der involverede hans overførsel til virksomhedens handicapplan for at undgå afskedigelse. Som en konsekvens heraf forblev han en ansat uden "pligt til at arbejde."

Ifølge betingelserne i virksomhedens sundhedsplan havde Clifford ret til at modtage tre fjerdedele af sin aftalte indtjening årligt, hvilket beløb sig til £54.028. Dette ville fortsætte indtil han fyldte 65 år, hvilket ville have resulteret i en samlet udbetaling på omkring 1,5 millioner pund.

Men Clifford sagsøgte sin arbejdsgiver, da han var utilfreds med, at beløbet ikke var blevet justeret i det sidste årti.

I februar 2022 indgav han en retssag mod IBM, anklagende dem for handicapdiskrimination og gentog de samme bekymringer som tidligere.

Clifford hævdede, at han blev behandlet "uhensigtsmæssigt," da han ikke havde fået en lønstigning siden 2013, og advarede om, at "værdien af betalingerne snart ville blive udhulet" på grund af høj inflation.

Han udtalte: "Formålet med planen var at give sikkerhed til medarbejdere, der ikke var i stand til at arbejde, og dette formål ville ikke blive opfyldt, hvis betalingerne blev fastfrosset på ubestemt tid."

Clifford fik ikke det resultat, han ønskede, da ansættelsesdomstolen i Reading afviste hans påstand.

Dommer Paul Housego argumenterede, at aktive medarbejdere kunne få lønforhøjelser, mens inaktive medarbejdere ikke ville få det. Han konkluderede, at dette ikke udgjorde skade på grund af handicap.

"Klagen er i virkeligheden, at fordelene ved at være en inaktiv medarbejder på Planen ikke er tilstrækkeligt generøse, da betalingerne har været uændrede siden den 6. april 2013, nu i 10 år, og de kan forblive uændrede."