Hun optog dansevideo med statskup i baggrunden: Opdagede ingenting

04/02/2021 10:18

|

Lukas Jepsen

Foto: Youtube, Telefe Rosario

Mest læste i dag

En video fra Myanmar går nu verden rundt, efter at en aerobics-instruktør har filmet sig selv danse til glad musik, mens der bogstaveligt talt foregår et statskup i baggrunden.

Hvis man elsker sit job meget, kan man sagtens blive en smule opslugt af det. Tilsyneladende elsker Khing Hnin Wai sit job som aerobics-instruktør virkelig meget, da det slet ikke går op for hende, at der udspiller sig et statskup, bare få hundrede meter fra hende.

Khing Hnin Wai har optaget mange videoer foran Yaza Htarni, boulevarden der fører op til landets regeringsbygning, men den sidste video ser noget anderledes ud.

Den er optaget 1. februar, og kan meget vel gå hen og blive et stykke tragikomisk historie. Det var netop 1. februar, at et militærkup rullede sig ud i Myanmar.

I videoen kan man bag den smilende og dansene kvinde, se hvordan militærpersonale- og køretøjer spærrer den store boulevard af, mens de bevæger sig mod regeringsbygningen.

Militæret i har nu sat sig på alle vigtige funktioner i landet, og kontrasten fra Khing Hnin Wais glade morgendans, til den militære undertrykkelse af et ellers spirende demokratisk land, kunne næsten ikke være større.

Daneinstruktøren har nu selv været ude og kommentere den bizarre situation på sin Facebookprofil, hvor hun skriver at videoerne ikke på nogen måde er politiske, men blot et spørgsmål om tilfældigheder.

”Det er alt sammen normalt, når jeg står op om morgenen. Jeg danser ikke for nogen organisation, for at lave sjov, eller være fjollet,”

Selvom det angiveligt ikke var hensigten, må Khing Hnin Wai nok forberede sig på, at rigtig mange mennesker kommer til at se og kende den vilde video, og nok desværre ikke så meget for aerobics-kunsten.