Højgravid kvinde stoppet ved hospital: Måtte føde udenfor i -10 grader

29/01/2021 15:49

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Et forældrepar fik sig noget af et chok. De troede de skulle på sygehuset for at føde, som man jo gør, men de blev stoppet af en vagt ved indgangen for at svare på corona-spørgsmål. I mellemtiden startede selve fødslen.

Det at føde et barn beskrives ofte som noget af det mest smertefulde og fysisk udmattende man kan udsætte et menneske for. Prøv så at forestille dig denne proces foregå på en parkeringsplads foran et hospital, i minus 10 grader.

Det var desværre den oplevelse Phuong Nguyen og Alexander Bertin blev udsat for den 25. januar. Her begyndte 36-årige Phuong at mærke veer, ikke så stærke, men for en sikkerheds skyld, besluttede parret at køre på hospitalet i god tid, og alt synes fint – det skriver VG.no.

Det ændrede sig dog brat, da parret ankom til Ullevål Sykehus i Oslo, da Phuong i det hun steg ud af bilen blev ramt af voldsomme veer, der talte sit tydelige sprog om at nu skulle der snart et nyt menneske til verden.

”Idet hun tog fat i døren, kom der meget stærke veer. Hun kunne næsten ikke åbne døren. Så jeg tænkte vi skulle skynde os ind på sygehuset,” – Siger Alexander Bertin.

Sådan skulle det desværre ikke gå.

For at blive lukket ind på et norsk sygehus, skal man nemlig svare på 20 coronarelaterede spørgsmål først, også selvom man nærmest er ved at føde, tilsyneladende.

”Hun lå på en briks med smerter, mens hun svarede på spørgsmål. Jeg tænkte at det begyndte at blive kritisk, da jeg havde svært ved at få kontakt til hende,” – Siger den nu nybagte far.

Alexander forsøgte derfor at tilkalde hjælp, og efter lidt tid kom en jordemoder løbende. Det var dog ikke tids nok til at få den pinte kvinde ind på en stue.

I samarbejde fik Alexander og jordemoderen den gravide kvinde op og stå, så hun kunne komme indenfor, men pludselig råbte Phuong ”Det åbner sig, hun kommer nu!”

Selvom kaos herskede i momentet, fik Alexander tænkt hurtigt, og hjalp sin kæreste af ud af bukserne hun havde på, og det var ikke et sekund for tidligt. Phuong havde nemlig ret, den lille ny var på vej ud, og Alexander måtte holde barnets hoved og skulder, i mens gruppen kæmpede for at få kvinden ind på en stue.

”Jeg var bange for at barnet skulle falde ud, så jeg holdt godt fast i skulderne og hovedet,” – siger Alexander, der heldigvis kan tilføje at den lille pige Frida Mai efter fødslen havde det rigtig fint.