Har Putin fået kræft? Tegn peger på alvorlig sygdom

24/09/2023 11:41

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der har været langvarige spekulationer om Vladimir Putins sundhedstilstand, hvor mange har antydet, at hans rystende hænder, ufrivillige bevægelser og oppustethed muligvis indikerer en sundhedsmæssig udfordring som kræft eller Parkinsons sygdom.

Mest læste i dag

Spekulation om den russiske lederes dårlige helbred begyndte, da der blev observeret nogle tydelige tegn og symptomer, der rejste bekymring blandt kritikere. Disse observationer inkluderede rystende hænder og knæ, oppustethed og ufrivillige bevægelser. På trods af hans 70 år er det ikke urealistisk, at diktatoren kan have nogle medicinske udfordringer, selvom sandheden om Putin's helbred er blevet velbevaret af regeringsembedsmænd, der stræber efter at opretholde billedet af hans uindskrænkede magt.

Nedenfor er de mest betydningsfulde indikationer på, at Putins sundhed måske ikke er så robust, som hans tilhængere hævder, samt de potentielle sundhedsmæssige tilstande, han måske lider af.

Lækkede dokumenter

I november 2022 blev der rapporteret om lækkede dokumenter af The Sun, der hævdede, at den russiske leder led af Parkinsons sygdom og prostatakræft. Derudover var der indikationer på, at han måske også modtog behandling for bugspytkirtelkræft. Ifølge dokumenterne blev det sagt:

"Jeg kan bekræfte, at han har fået diagnosticeret Parkinsons i et tidligt stadium, men det udvikler sig allerede. Denne kendsgerning vil blive benægtet og skjult for enhver pris. Putin modtager regelmæssigt kraftige steroider og innovative smertestillende injektioner for at bremse spredningen af bugspytkirtelkræft, som han for nylig blev diagnosticeret med."

Endnu mere bekymrende blev det rapporteret, at "i hans nærmeste kredse florerer rygter om, at Putin ud over bugspytkirtelkræft, som langsomt breder sig, også lider af prostatakræft."

Trappefald

I december 2022 påstod rapporter, at Putin angiveligt faldt ned ad en trappe i sin Kreml-bolig, før han ufrivilligt besvimede. Dette pinlige øjeblik blev dækket af lokale medier i Rusland, der viste flere bodyguards, der assisterede den svækkede leder med at nå en sofa for at komme sig efter episoden.

Personlige læger blev tilkaldt og opdagede, at han havde beskadiget sit haleben og angiveligt havde "mave-tarmkræft," som blev rapporteret af Telegram-kanalen General SVR på det tidspunkt.

En lignende episode i september det foregående år så den "skrøbelige" leder støtte sig til den tyrkiske leder Recep Tayyip Erdogan under et topmøde om handelsaftaler.

En anden bekymrende hændelse involverede diktatoren, der haltede, mens han forsøgte at lægge blomster ved foden af en monument for to helte fra det 17. århundrede på Moskvas Røde Plads i forbindelse med Ruslands national enhedsdag i november året før. Præsidenten fremstod stiv og havde besvær med at forlade en limousine.