Har du denne sjældne mønt derhjemme? Den kan have en værdi på næsten 80.000 kroner

10/06/2024 09:37

|

Sebastian Ilsøth

Foto: TikTok
Er du heldig at have denne mønt liggende hjemme i skuffen, kan du have en formue gemt væk, uden at være klar over det.

Mest læste i dag

Møntsamlere (og mange andre) kan potentielt sidde på en formue uden at være klar over det, hvis de ejer visse mønter. Gennem årene er der blevet solgt forskellige mønter for betydelige summer på platforme som eBay – nogle gange endda i millionklassen i danske kroner.

Nu har TikTok-brugeren @coincollectingwizard, som regelmæssigt deler indhold om mønter ifølge Express, afsløret en specifik mønt, man bør holde øje med. I en kort video fremhævede brugeren en særlig mønt fra Storbritannien med et 'meget lavt' oplag på kun 166.000.

"'Half crowns' fra denne dato indeholder også 92,5% sølv, hvilket betyder, at de også har en sølvværdi," blev det sagt i en video på det sociale medie.

Den britiske 'half crown', svarende til to shillings og seks pence, blev først udstedt i 1549. Der findes derfor mønter, der er meget gamle.

"Hvis du er heldig nok til at finde en 'half crown' dateret 1905, kan du sælge den for 9.000 pund i ucirkuleret stand," blev mønten forklaret.

"Selv hvis mønten ikke er i den bedste kvalitet, kan den stadig sælge for 500, 1.500 og endda 4.000 pund, så det afhænger virkelig af tilstanden."

Videoen har siden fået et utal af visninger og likes, og en lang række seere har også kommenteret på den.

"God video, makker," skrev en bruger, mens andre spurgte om andre potentielt værdifulde mønter. Der er dog også andre mønter, du bør holde øje med i din samling.

Tidligere blev de sjældne mønter, der kan gøre dig til millionær, afsløret på TikTok. I en anden video talte brugeren @coincollectingwizard om sølv- og kobbermønter, der 'kan gøre dig til millionær'.

Klippet, som fik 97.000 likes og tusindvis af delinger, nævnte fire mønter i særdeleshed. Fra den berømte Kew Gardens 50p til en sjælden 2p fra 1983. Brugeren omtalte Kew Gardens-mønten i guld og hævdede, at en version af denne blev solgt for 6.800 pund ved auktion hos Royal Mints.

Den højtopløselige version blev vurderet til mellem 5.000 og 6.000 pund med et startbud på omkring 4.000 pund. Ikke dårligt for en lille mønt, man måske har fundet bag sofaen!