Haj tæt på turiststrand i Tyrkiet: Så angriber de badende gæster den

16/08/2023 13:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Twitter / @eha_news
Videoen viser det skræmmende øjeblik, hvor en haj uventet dukker op på en overfyldt strand i Tyrkiet, hvor turister og lokale griber ind ved at bruge en moppe for at afskrække den.

Mest læste i dag

Skræmmende optagelser viser svømmere, der konfronterer en haj ved at bruge en moppe, mens den forsøger at undslippe deres angreb ved at svømme rundt om dem.

En video af episoden blev delt på sociale medier af øjenvidner, der så hajen nærme sig en strand fyldt med turister og lokale beboere.

Hajens karakteristiske finner stikker ud, mens den bevæger sig langs Marmaris-kysten i det sydvestlige Tyrkiet.

Mens både lokalbefolkning og turister står i det lave vand, cirkulerer hajen omkring dem.

Nogle personer i baggrunden gestikulerer i rædsel, og andre dykker ned i vandet, mens det store dyr svømmer omkring deres fødder.

For at afværge situationen nærmer en af de lokale sig hajen og begynder på besynderlig vis at slå den i hovedet med en moppe.

Han gentager slagene nogle gange, og lyden af latter kan høres fra personen, der optager videoen.

Efter nogle slag ser det ud til, at hajen ændrer retning og svømmer væk fra menneskemængden, takket være de modige individer i vandet, der arbejder på at få den til at forlade området.

Videoen fortsætter med at rulle i flere sekunder efter hændelsen, og både hajens finne og hale kan ses i optagelserne.

Ifølge The Mirror huser Middelhavet angiveligt 47 forskellige hajarter, herunder blåhajen, hammerhajen og den hvide haj.