Hacker skal betale 30% af sin løn til Nintendo resten af sit liv

01/03/2024 10:07

|

Nicolai Busekist

Foto: yu_photo / Shutterstock.com
Han skal betale 30% af sin løn til Nintendo resten af sit liv, efter at have været involveret i en hacking-skandale.

Mest læste i dag

En mand, der var involveret i en hacking-skandale med Nintendo som målet, skal resten af sit liv betale en del af sin indkomst til virksomheden - og det kommer til at løbe op i millioner!

Hackeren, Gary Bowser, der i øvrigt deler navn med skurken fra Super Mario, valgte at indrømme sin overtrædelse. Konkret indrømmede han, at han har solgt værktøjer, der kunne bruges til at hacke Nintendos spillekonsol Switch, så man kunne få adgang til gratis spil.

Det har ikke været billigt for Bowser, der ikke slap med en stor bøde. Han blev nemlig også blevet idømt 40 måneders fængsel. Dertil blev han også dømt til at skulle betale 14,5 millioner dollars til Nintendo, svarende til næsten 100 millioner kroner.

Selvom han endte med at blive løsladt før tid, står han stadig tilbage med en enorm gæld, skriver OE24.

Hackeren har gennem hele forløbet hævdet, at han kun har modtaget en brøkdel af de penge, som gruppen Team Xecuter, tjente på salget af hacking-værktøjerne. Bowser var en del af denne gruppe, og derfor har han ikke fået alle pengene fra salget.

Nintendo har dog indgået en aftale med ham, hvor de kan kræve mellem 25-30% af hans løn hver måned, indtil han har betalt sin gæld.

Derfor kan han se frem til at få tilbageholdt en del af sin løn hver måned resten af sit liv. Bowser forventer ikke selv, at han nogensinde kommer til at betale gælden tilbage.

Selvom han har kompetencerne til at få et meget velbetalt job, bliver det ikke nemt for ham. Det er nemlig intet mindre end 100 millioner kroner, der er tale om.