Glem Spanien og Tyrkiet: Billigt og smukt land bliver stadig mere populært rejsemål

29/02/2024 10:26

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Destinationen har fået øget opmærksomhed de seneste år.

Mest læste i dag

Rejselysten har for alvor fået et comeback, efter en periode præget af usikkerhed grundet Covid. Danskerne strømmer hvert år til velkendte feriesteder som Costa Del Sol, Gardasøen, og Alanya, men nu er en ny og økonomisk feriedestination ved at vinde danskernes hjerter.

Albanien er hurtigt ved at blive en favorit blandt europæiske rejsende, og alt tyder på, at det vil være dette års store feriehit. Landet byder på krystalklart vand og en himmelsk natur, en kombination der sammen med overkommelige priser tiltrækker flere besøgende år for år.

Flere rejsebureauer har haft Albanien på programmet i nogle år, og interessen for destinationen synes kun at vokse, hjulpet på vej af nye flyruter og et større udvalg af hoteller.

I forhold til traditionelle feriedestinationer som Grækenland og Spanien, er priserne i Albanien bemærkelsesværdigt lave. En pita kan indtages for blot 14 kroner, mens man kan få en pizza eller fiskeret med tilbehør for omkring 45 kroner. En kop kaffe kan man nyde for kun 7,5 kroner, og en øl koster mellem 10 og 20 kroner.

Disse attraktive priser har ført til kælenavne for Albanien som "Det billigere Kroatien" og "Europas budgetvenlige Maldiverne".

Flyselskabet Ryanair er et af de selskaber, der for nylig har inkluderet Albanien som en ny destination, hvilket er lovende for fremtiden inden for turisme i landet. Ryanairs CEO, Michael O'Leary, har udtalt sig positivt om fremtiden for turisme i Albanien og ser en fortsat vækst.

For danskere og andre europæere bliver Albanien mere og mere tiltalende, ikke kun på grund af de billige priser, men også pga. det skønne klima, de betagende strande, og den relativt korte flyrejse. Landet har et væld af strande langs kysterne ved Adriaterhavet og Det Ioniske Hav, fra de sandrige strande på den albanske riviera til de klippefyldte kyster.

I Vlore, et populært feriested, mødes vandet fra de to have, hvilket skaber en perfekt kombination af sand- og klippestrande.

Selvom man kan vælge mellem bil- og flyrejser gennem rejsebureauerne, vælger mange at flyve til Albanien, et land der tilbyder en mindeværdig ferie for en brøkdel af prisen sammenlignet med de mere velkendte feriedestinationer.

Kilde: turystyka