Forbløffet par efter restaurant-fødselsdag: Blev opkrævet 149 kroner kroner for at få skåret kagen ud

29/08/2023 19:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det blev pludselig meget dyrt.

Mest læste i dag

En italiensk restaurant har overrasket sine gæster ved at opkræve 20 euro (149 kroner) for at skære en fødselsdagskage, ifølge en artikel i Daily Mail.

En familie havde medbragt kagen til en fest i Palermo, Sicilien. Festdeltagerne blev dog forundrede, da de opdagede, at de blev opkrævet 20 euro (149 kroner) for at få kagen skåret i stykker.

20 stykker til 1 euro stykket

Den beregnede omkostning var baseret på et gebyr på 1 euro (7,5 kroner) pr. festdeltager, på trods af at gruppen allerede havde brugt 121 euro (901 kroner) på pizza, vin, øl og vand.

På regningen blev gebyret angivet som '20 X Servizio Torta', hvilket oversættes til '20 X Kageservice'.

I den foregående uge blev besøgende på en anden restaurant i Italien også overrasket, da de blev opkrævet 2 euro (15 kroner) for en tom tallerken, som deres datter skulle bruge til at smage på pastaen.

Denne usædvanlige anklage blev latterliggjort af italienerne, og selv den regionale guvernør kritiserede den.

Betalte for ekstra tallerken

Ida Germano, ejeren af Osteria del Cavolo i Finale Ligure, forklarede til The Times, at afgiften var berettiget, da rengøringen af ekstra tallerkener krævede ekstra arbejde.

Hun påpegede, at omkostningerne ved at transportere og vaske de ekstra tallerkener, så moderen kunne lade sin datter smage pastaen, ville udgøre "mere arbejde".

Efter at internationale rejser var vendt tilbage til normaliteten efter den globale pandemi, har flere utilfredse feriegæster brugt internettet til at udtrykke deres frustration over at blive præsenteret for urimelige regninger på barer og restauranter i forskellige europæiske feriedestinationer.