Det fremgik af en afgørelse fra retten i Limburg i Holland, ifølge RTL. Den 34-årige mand begyndte forrige år at arbejde for et firma i Limburg som fliselægger. I oktober forrige år gav hans arbejdsgiver ham en officiel advarsel for at komme for sent.
Den 9. marts sidste år kom medarbejderen igen for sent på arbejde. Dette førte til en diskussion med en kollega og et slagsmål. Fliselæggeren faldt under tumulten, men han arbejdede dog videre resten af arbejdsdagen.
Næste morgen meddelte fliselæggeren sin arbejdsgiver, at han ønskede at tage til lægen på grund af smerter fra faldet. Han fik tilladelse til dette, men samme dag blev han dog fyret på stedet.
Firmaet sagde, at de fyrede manden fordi han tidligere var kommet for sent flere gange, og fordi han ikke mødte op på arbejde den dag. Ifølge arbejdsgiveren var der tale om arbejdsvægring.
Fliselæggeren accepterede ikke dette og tog sagen i retten. Han krævede ikke sit job tilbage, men derimod en erstatning. Han gjorde krav på løn under opsigelse, almindelig fratrædelsesgodtgørelse samt yderligere erstatning for uretmæssig afskedigelse.
Uretmæssig afskedigelse
Ifølge den afgørelse, gav retten i Roermond fliselæggeren ret. Firmaet burde ikke have fyret ham på stedet.
Ifølge retten burde arbejdsgiveren have betragtet meddelelsen om lægebesøget den dag som en sygemelding, da arbejdsgiveren var informeret om faldet, hvor medarbejderen blev skadet, og at manden havde sendt en besked om, at han var på skadestuen samme aften.
At fliselæggeren var kommet for sent flere gange, anså retten ikke for tilstrækkelig grund til fyring på stedet, da firmaet ikke havde taget yderligere skridt efter advarslen i oktober.
Erstatning for afskedigelse
Firmaet blev dømt til at skulle betale fliselæggeren næsten 5.800 euro i løn i opsigelsesperioden og en almindelig fratrædelsesgodtgørelse på over 1.200 euro. Manden havde også ret til 2.600 euro i feriepenge.
Derudover skulle firmaet betale fliselæggeren en såkaldt 'rimelig godtgørelse', som er en form for erstatning for uretmæssig afskedigelse.
Selvom retten mente, at medarbejderen kun led begrænset skade, da han havde været ansat i kort tid og allerede havde fundet et andet job, beregnede retten denne erstatning til 6.100 euro.
Retten sagde også, at den ønskede at sende et signal til arbejdsgiveren om, at dennes handlinger ikke var korrekte. Det samlede beløb løb op i næsten 15.500 euro. Dertil skulle firmaet også betale næsten 900 euro i retsomkostninger til den tidligere medarbejder.