Fireårig dreng sendte et brev til politiet: En måned efter bankes der på døren

22/08/2023 17:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Familien blev mildest talt overrasket, da politiet pludselig kom til døren.

Mest læste i dag

For et antal år tilbage nærmede Egil sig sin femårs fødselsdag med en stor drøm. Den unge dreng, hvis lidenskab var rettet mod politiet, bar en dybfølt ønsketanke om at få besøg af dem på sin særlige dag.

Egil ejede selvfølgelig sin helt egen politiuniform – hans absolutte favorit-outfit, som blev berettet af NRK.

Der var omtrent en måneds tid til den betydningsfulde femårs jubilæumsfest skulle udspille sig. I samarbejde med sin mor, Synne, nedskrev Egil et brev, som blev afsendt til det lokale politikontor. I brevet kunne man læse følgende:

"Til Haldens politi. Kunne I tænke jer at komme til min fødselsdag? Jeg fylder fem år. Hvis I har nogen tyveknægte, der trænger til at blive fanget, så tag endelig afsted. Jeg håber, I har lyst til at komme. I er helt fantastiske. Kærlig hilsen fra Egil."

-Vi placerede brevet i politiets postkasse og ventede. Egil forklarede mig, at hvis politiet ikke kunne deltage, var det fordi, de var ude på en mission for at gribe tyveknægte, udtalte moderen til NRK.

Foto: Privat

Den store dag oprandt. Fødselsdagen skulle fejres, og temaet for dagen var naturligvis politi. Sammen med kammerater fra børnehaven sad Egil og hans familie ved bordet, da de hørte en bil trille til standsning udenfor huset.

-Egil sprintede hen til vinduet, men det var ikke blot en politibil, der trådte frem. Vi begav os nedenunder og hilste på to politibetjente, Petter og Håkon. Egil var noget genert, men han nikke, da jeg spurgte, om vi ikke skulle invitere dem indenfor, fortalte mor Synne til NRK.

Politibetjentene fremkaldte stor jubel under deres besøg på fødselsdagen og gav selvfølgelig udtryk for deres fødselsdagshilsener til Egil gennem sang.

-Vi blev fortryllet af måden, hvorpå det rørende brev var udformet med dets tegninger og illustrationer. Så jeg gav besked til vagtchefen for weekenden om at tage forbi og ønske tillykke med fødselsdagen, hvis vagten tillod det. Det syntes som om, han blev positivt overrasket, udtalte politimester Jon Hellberg fra Halden politistation til NRK. Det var ham, der havde instrueret betjentene i denne opgave.

Foto: Privat