Farlig delikatesse har kostet flere menneskeliv: 82-årig døde midt i frokosten

11/11/2023 11:33

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En 82-årig mand har mistet livet efter at være blevet kvalt i delikatessen.

Mest læste i dag

En 82-årig mand har mistet livet efter at have indtaget san-nakji, en delikatesse bestående af levende blæksprutte, serveret med sesamolie, sesamfrø og ingefær.

Selvom dette er en almindelig snack i Sydkorea, kræver det stor forsigtighed at spise den på grund af sugekopperne. Disse sugekopper kan i værste fald sætte sig fast i halsen og forårsage kvælning, som det desværre skete for den ældre mand.

Beredskabet blev tilkaldt, men ved ankomsten kl. 11.38 var det desværre allerede for sent, rapporterer UniLAD.

Dette tragiske tilfælde er desværre ikke en isoleret hændelse. Delikatessen, der har eksisteret siden 57 f.Kr., har været årsag til flere dødsfald, herunder tre mellem 2007 og 2012 og yderligere to i 2013.

PETA har rejst krav om et forbud mod at spise levende dyr, især i USA, på grund af bekymringer om både dødsfald og dyrevelfærd. Organisationen henviser til et åbent brev fra 2016, hvor de delte en video fra T Equals Fish, en sushirestaurant i Koreatown, Los Angeles, der viser en kok, der skærer lemmerne af en levende blæksprutte.

PETA påpeger også, at adskillige restauranter i Californien og New York serverer levende blæksprutter og andre dyr ved at lemlæste dem. Dette omfatter også tilberedning af levende rejer ved at skære halerne af eller fjerne deres beskyttende exoskeletter.

Organisationen argumenterer for, at skaldyr som rejer og hummere har avancerede nervesystemer, der gør dem i stand til at føle ekstrem smerte, og derfor bør indtagelsen af levende dyr stoppes.