Får et chok over elregning efter at have brugt 110.000 på solceller: 'Jeg skal stadig betale'

27/02/2024 14:54

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
En mand har brugt over 110.000 kroner på nye solceller. Derfor fik han et chok, da han så sin elregning.

Mest læste i dag

At installere solceller er generelt en rigtig god investering, selvom det nogle gange kræver, at du betaler en betydelig sum penge. Men i øjeblikket kan en belgisk mand ved navn Herwig ikke sige, at han har gjort en god handel. Tværtimod

Herwig, der bor i Hoeselaar, har brugt næsten 15.000 euro på solpaneler, et stort batteri og en inverter.  Selvom han regnede med at dække sit energibehov, opdagede han, at hans elforbrug var tredoblet siden installationen. Et problem, som han fortæller om til Nieuwsblad ifølge Sudinfo.

Hans familie forbrugte næsten 5 MWh om året. Det er meget for ham og hans familie. Faktisk er det også meget helt generelt, for til sammenligning forbruger en gennemsnitlig familie omkring 3,5 MWh.

På grund af stigende energipriser besluttede Herwig at investere i solceller. Men da han modtog sit årlige regnskab, var det som at træde ind under en kold bruser.

"Det viste sig, at vores forbrug var steget til 15 MWh. Regningen løb op i 9.000 euro (over 67.000 kroner, red.)," siger han.

Det sker til trods for, at hans families vaner ikke har ændret sig siden installationen af panelerne.

"Det er næsten umuligt, at hjemmebatteriet kan forårsage en så høj meromkostning. Når batteriet er fuldt, stopper det med at oplade. Det kan derfor ikke fortsætte med at trække energi fra nettet," lyder det.

Efter en inspektion viste det sig, at årsagen til den store regning skyldtes inverteren.

"Normalt bliver inverterens opdateringer automatisk udført af producenten, men på grund af softwareproblemer, førte det til problemer for denne kunde. Vi har justeret indstillingerne, så batteriet ikke kan genoplades fra nettet," lyder det fra producenten.

En lettelse for Herwig, som har besluttet at tjekke sin måler dagligt! Han er dog stadig i forhandlinger om at slippe for at betale sin elregning.