Er kun 17 år gammel: Takket være Minecraft købte han et hus til sin mor

02/04/2024 20:17

|

Nicolai Busekist

Foto: Improvisor / Shutterstock.com
I en alder af kun 17 år har denne dreng været i stand til at købe sin mor et hus - og det kan han takke spillet Minecraft for.

Mest læste i dag

At man kan tjene penge på at spille computerspil, er velkendt i dag. Alligevel er det sjældent, at så store penge kommer i en relativ ung alder og i princippet endda uden behov for aktivt at spille. 17-årige Maksym er et eksempel på, at en vellykket investering og dedikation til sin passion nogle gange er nok.

I 2021 besluttede den dengang 15-årige Maksym, en ukrainsk dreng, der bor i Storbritannien, sammen med to venner at investere 1.000 pund (ca. 8.700 kr.) i en stor Minecraft-server.

Den unge dreng lod dog ikke serveren være, som han købte den. Han begyndte hurtigt at lave ændringer og forbedringer. Blandt andet var han både hurtig og dygtig til at få tilføjet en lang række nye funktioner til spillet.

Serveren, der blev drevet af Maksym og hans venner, blev hurtigt populær og begyndte at tiltrække tusinder af spillere fra hele verden. Efter to år var det en af de mest populære private Minecraft-servere, hvilket tiltrak opmærksomhed fra forretningsfolk, der arbejder professionelt med drift af servere til spil.

I 2023 modtog Maksym et tilbud, han ikke kunne afvise. Det præcise beløb er ukendt, men den unge dreng og hans venner valgte at sælge deres server. På dette salg tjente han nok til at købe et hus. Den unge Maksym besluttede nemlig at bruge pengene fra salget af serveren på et nyt hjem til sin mor, som er flygtet fra Ukraine og i øjeblikket ikke har et fast sted at bo.

Maksym viste stor ydmyghed ved at understrege andres indflydelse på hans succes:

"Vi forestillede os aldrig, at det ville udvikle sig til en rigtig forretning. Men takket være gode råd fra min bror, der arbejder i tech-industrien, og også fra skolen, blev jeg opmuntret til at udforske mulighederne for at omdanne det til noget større," sagde han.