Drop badebukser, cigaretter og dåseøl her og slip for en regn af bøder på ferien

12/07/2025 19:13

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Hvert land har hver sine sære regler men de kan hurtigt koste dyrt

Andre læser også

Solskin i håret og pas i hånden – men med ét klik kan din feriedrøm hurtigt blive til et bødehelvede.

Flere populære rejsemål har nemlig indført nye regler, der kan føre til uventede ekstraomkostninger.

Her er nogle af de mest almindelige regler, der rammer feriegæsterne.

Portugal: Bikini kun til stranden
I Albufeira er det fra juli ikke længere tilladt at gå rundt i bikini i byens gader eller busser. Badetøj må kun bruges på stranden, ved adgangsveje, parkeringspladser og hotellets udendørsarealer. Første gang gives en advarsel, men senere vil bøderne kunne løbe op til 11.200 kr.

Frankrig: Forbud mod shorts i svømmehallen
Mænd skal tænke sig om, når de pakker badebukserne. Mange franske svømmehaller tillader kun tætsiddende badetøj, og løse shorts samt underbukser er direkte forbudt – dog undtaget ved stranden.

Tjekkiet og Polen: Kameraet kan koste dyrt
Et feriebillede kan blive dyrt, især hvis det er taget af en militær bygning. I både Tjekkiet og Polen er det ulovligt at fotografere militære og visse offentlige installationer. Bøder på op til 30.000 kr. kan pålægges, og kameraet kan blive beslaglagt.

Italien: Alkoholfrit i Limone
Fra april til november er det forbudt at drikke alkohol i det offentlige rum i Limone ved Gardasøen. En ellers harmløs dåseøl kan koste op til 3.700 kr.

Grækenland: Camping med restriktioner
Campingvogne og telte må ikke opstilles på strande, i skovområder eller nær ruiner. Parkering i boligområder i mere end 24 timer uden tilladelse kan også medføre bøde – op til 2.200 kr.

Frankrig: Rygning forbudt på strand og i park
Fra 1. juli er rygning forbudt i store dele af det offentlige rum – også på stranden. Ifølge sundhedsminister Catherine Vautrin handler det om at beskytte børns ret til ren luft. Bøden for overtrædelse er 1.000 kr.

Thailand: Dykkere med kamera skal dokumentere
I Thailand kræves nu bevis for, at dykkere har mindst 40 registrerede dyk eller et Advanced Open Water-certifikat, hvis de vil tage billeder under vandet. Ellers kan dykkerturen blive annulleret på stedet.