De spanske landsbyer, som du får penge for at flytte til

13/06/2024 22:16

|

Nicolai Busekist

Foto: Monika Guzikowska / Unsplash
Disse spanske landsbyer vil tiltrække unge med lokkende incitamenter: lav husleje, skolehjælp, og nogle af dem betaler dig for at bo der. Måske den perfekte undskyldning for at lave om på dit liv i 2024.

Mest læste i dag

Måske overvejer du lige nu at foretage en drastisk ændring i dit liv, så du kan komme væk fra storbyens larm og støj. Det er en tendens, der ses mange steder i verden: at flytte til mere landlige områder.

Flere steder i verden forsøger disse steder at bruge forskellige strategier for at tiltrække unge beboere. Nogle gange tilbyder de endda penge for at få folk til at flytte. Det er derfor en mulighed, der er værd at overveje, hvis du har tænkt på at ændre dit liv i 2024, skriver Esquire.

I USA, Canada, Toscana og endda i en lille landsby i Alperne bliver folk ikke længere overraskede over, at visse landsbyer tilbyder penge til huskøb, skolehjælp og endda direkte penge til dem, der er villige til at bosætte sig og styrke deres økonomi.

Det sker også i Spanien. Ja, der findes landsbyer i Spanien, hvor de betaler dig for at bo der. Der er stadig meget få, der byder tilflyttere velkommen med kontanter, men det sker. I andre tilfælde er der tale om incitamenter som billige husleje eller deslige.

Under alle omstændigheder kan alle disse landsbyer prale af smukke udsigter og meget andet. De er faste kandidater til listen over de smukkeste landsbyer i Spanien. Hvad kunne du ellers forvente af landet med den mest gæstfrie region i verden, ifølge Booking?

Spanske landsbyer med incitamenter til tilflyttere

Lad os komme til sagen. At få adgang til billig husleje eller lettere huskøb er fantastisk, men hvis du læser dette, er det sandsynligvis penge, der interesserer dig mest. Derfor kan det måske også overbevise dig om at pakke kufferterne, forlade det kosmopolitiske liv og starte et nyt liv på landet,

Her kan du læse nærmere om nogle af de spanske landsbyer, som du får penge for at flytte til i 2024. Måske har du hørt om Ponga i Asturien, der er en lille landsby, der gik viralt. De ville nemlig give par, der bosatte sig permanent i byen hele 3.000 euro, mens de ville give yderligere 3.000 for hvert barn.

Ifølge La Voz de Asturias fremsatte landsbyens kommune et lignende tilbud for over ti år siden, og der blev givet støtte i to år fra 2013. Men det fortsatte ikke. Faktisk beder landsbyens myndigheder om, at man ikke kontakter dem mere om dette emne.

Vi forlader Asturien til fordel for en landsby i Orense kaldet Rubiá, som tilbyder mellem 100 og 150 euro til folk, der ønsker at flytte dertil. Her ender (den meget korte) liste over landsbyer, hvor du kan forvente at modtage penge direkte på din konto, men der er mange andre muligheder.

Griegos i Teruel tilbyder job og gratis husleje i tre måneder, hvorefter du kun skal betale omkring 225 euro om måneden. Derudover giver de støtte til familier for hvert barn i skolealderen.

Endnu billigere husleje tilbydes som incitament i Portell i Castellón, hvor huslejen kun er 50 euro om måneden, og i Xesta i Pontevedra, hvor huslejen er omkring 100 euro.

I Olmeda de la Cuesta i Cuenca auktionerer de grunde til lave priser. Dog med en ekstra udfordring: du skal bygge et hus på dem inden for en given frist. Så hvis 2024 kalder på en forandring, og du ønsker et roligere liv (og måske en bedre livskvalitet), er disse muligheder værd at overveje.