Chokerende optagelser: Sådan så 5-stjernet resort ud, før og efter naturbrand på Rhodos

08/08/2023 16:15

|

Sebastian Ilsøth

Foto: TikTok
En chokerende video på TikTok viser, hvordan et pool-område ved et resort så ud, før og efter naturbrand på Rhodos.

Mest læste i dag

Enorme naturbrande har resulteret i evakueringen af utallige mennesker på den græske ø Rhodos, inklusive danske turister. Adskillige hoteller, butikker og andre bygninger er allerede blevet reduceret til ruiner som følge af brandene.

På TikTok delte en feriegæst under brugernavnet @K_urdo4 en video fra det eksklusive Lindos Imperial Resort and Spa, som ligger omkring 1,5 km fra det centrale Kiotari på Rhodos.

Videoen viser først scener fra poolområdet, hvor resortets gæster tidligere nød sol og badning. Derefter viser gæsten et nyt klip fra samme sted, nu dækket af aske som følge af de voldsomme naturbrande (se hele videoen i bunden af artiklen).

Foto: TikTok

Hotellet skrev på sociale medier, at gæster, der havde personlige ejendele på stedet, kunne komme og hente dem. Hotellet udsendte også en erklæring:

"Vores højeste prioritet er sikkerheden og trivslen for vores gæster og personale. Vi har truffet disse forholdsregler for at sikre alles sikkerhed. Det er vigtigt at fremhæve, at vi opretholder konstant kommunikation med lokale myndigheder og nøje overvåger situationen.

Vi forsikrer jer om, at vi tager alle nødvendige skridt for at håndtere situationen ansvarligt og skabe en tryg atmosfære for alle. I denne udfordrende periode udtrykker vi vores dybtfølte taknemmelighed for jeres forståelse og støtte."

Foto: TikTok

Den græske premierminister, Kyriakos Mitsotakis, udtalte: "Vi befinder os i en krigslignende situation med fuld fokus på at bekæmpe brandene. I de kommende dage og uger er det afgørende, at vi forbliver på vagt."

Mirror besøgte i går den ramte del af øen, der ifølge mediet minder om "en zone hærget af krig".

Britiske rejsende, der vendte tilbage til Storbritannien mandag, berettede om traumatiske oplevelser, hvor de måtte flygte for deres liv i tre timer. De hørte de buldrende flammer komme tættere på, indtil de blev reddet af hæren.