Chimpanse i en zoologisk have var ved at drukne: Så trådte en uventet redningsmand til

14/09/2023 18:46

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Youtube
Det er ikke noget, man normalt ville forvente at opleve, men en lastbilchauffør formåede at forhindre en tragedie ved at tage en bemærkelsesværdig chance, mens han besøgte en zoologisk have med sin familie.

Mest læste i dag

Når det drejer sig om zoologiske haver, er der visse dyr, hvis flugt udgør mere af en mindre besvær end en trussel. Men andre dyr fortæller en helt anden historie.

Tigre, løver og bjørne er naturligvis alle potentielle farer for mennesker, men et dyr, der potentielt kan være skræmmende af helt andre årsager, er en chimpanse.

Ikke desto mindre hindrede chimpansernes omdømme for uforudsigelighed og aggressivitet ikke Rick Swope i at træde ind i en indhegning, da han så, at en chimpanses liv var i alvorlig fare.

Den pågældende chimpanse bar navnet Jo-Jo og boede i Detroit Zoo. I 1990 havde Jo-Jo været involveret i en konflikt med en anden artsfælle i indhegningen. Som følge af denne strid sprang Jo-Jo ned i en dyb voldgrav, der omgav indhegningen, designet til at holde ham og de andre chimpanser inde.

Selvom chimpanser er dygtige klatrere, er de ikke særlig dygtige svømmere. Deres kropsfedtprocent er lav, og de har en top-tung kropsbygning med enorme skuldre, hvilket gør det svært for dem at opretholde deres hoved over vandet.

Disse faktorer gjorde det vanskeligt for Jo-Jo at flyde, hvilket fik Swope til at ignorere dyrepasserens advarsler og springe ind for at redde ham.

Swope delte senere med Chicago Tribune: "Det var det mest hjerteskærende syn, jeg nogensinde har set. Denne chimpanse havde sine hænder over vandoverfladen, og hans hoved stak op. Han kiggede på mængden som om han søgte hjælp. Jeg havde håbet inderligt, at nogen anden ville træde til, men da ingen gjorde det, vidste jeg, at hvis jeg ikke gjorde det, ville jeg fortryde det resten af mit liv."

Endelig lykkedes det lastbilchaufføren at redde Jo-Jo op af vandet, selvom han satte sin egen sikkerhed på spil i konfrontationen med de andre chimpanser.

Swope mindes også, hvordan han efter at have trukket Jo-Jo tilbage på land, skyndte sig væk, da en anden chimpanse dukkede op med blottede tænder.

Dette rapporterede Unilad.

Foto: Youtube