Bekymrede forældre beslutter at fjerne deres datter fra børnehaven: Opdagede 'erotisk' billede i børnebog

05/09/2023 16:45

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Will og Maria Taylor blev chokerede over billedet i bogen "Bedstefars Stolthed"

Mest læste i dag

Et bekymret par har truffet den beslutning at tage deres barn ud af en børnehave. Dette valg blev truffet på grund af deres oplevelse af, at barnet blev udsat for indhold, som de opfattede som seksualiseret, i form af billeder i en børnebog.

Hull-beboerne Will og Maria Taylor har valgt at fjerne deres datter fra børnehaven som følge af utilfredshed med personalets reaktion på deres bekymring. Denne beslutning blev truffet, selvom en medarbejder tidligere havde konsulteret Maria for at sikre sig, at hun var tilfreds med indholdet i bogen "Bedstefars Stolthed."

Ved første øjekast bemærkede moren ikke billederne, men efter at en anden forælder havde gjort opmærksom på indholdet, besluttede parret at tage sagen op med børnehavens personale.

Da personalets reaktion ikke mødte forældrenes forventninger, besluttede de at trække deres fireårige datter ud af børnehaven, som rapporteret af Mirror.

Læderremme med nitter

Bogen "Bedstefars Stolthed," er forfattet og illustreret af Harry Woodgate. Den inkluderer en illustration af to mænd, der kysser under en pride-parade og er iført sort læderbeklædning. Forlaget har beskrevet det som en "trofast repræsentation af Pride-festlighederne," men billedet har skabt kontrovers i visse online grupper, rapporterer Hull Live.

Will deler: "Vi identificerede to billeder af mænd, der var delvist nøgne og iført læder bondage-udstyr. Den ene bar en læderbeskyttelse tæt omkring skridtet, sammen med seler, der gik ned ad lårene. Han havde også et nithalsbånd omkring halsen og knæhøje støvler.

Begge mænd bar forskellige læderremme med påsatte nitter rundt om deres kroppe.

Vores primære og mest umiddelbare bekymring er, at børn er blevet udsat for mindst to billeder med seksuelt eller erotisk indhold af en mand iført, hvad der kun rimeligt kan beskrives som 'bondage/fetish/BDSM'-beklædning."

Den bekymrede far, Will, påpeger: "Da vi henvendte os til børnehaven for at rejse bekymringer om bogen, forventede vi ærligt talt, at personalet øjeblikkeligt ville undskylde, og at det ville være enden på sagen."

Men ansvarspersonen for beskyttelse af børn valgte at forsvare billederne.

Børnene ville ikke forstå det erotiske

Will beretter, at ansvarspersonen argumenterede for, at børnene ikke ville forstå eller opfatte de erotiske eller seksuelle billeder. Personalet hævdede, at billedet blot fremstillede 'kostume' og ikke ville blive opfattet som erotisk af et barn, da børn ikke har nogen idé om, hvad 'erotisk' betyder.

"De var uenige i vores vurdering af, at billederne var erotiske, og erklærede: 'det er bare jeres mening.' Men dette var ingen undskyldning i vores øjne. At ville diskutere med os om karakteren af disse seksuelle billeder skadede hurtigt den tillid, vi havde til børnehavens personale. På dette tidspunkt var jeg bekymret og tog vores datter ud af børnehaven."

Will argumenterer for, at en mangel på forståelse hos et barn ikke er en gyldig grund til at udsætte børn for seksualiserede billeder.

Han udtaler: "Det synes at være, som om de med ansvar for beskyttelse af børn retfærdiggør deres beslutninger om, hvad der anses for sikkert og passende, baseret på om barnet vil forstå risikoen ved, hvad det drejer sig om.

Og faren tilføjer: For at være helt tydelig, så er det efter min mening ikke barnets 'opfattelse,' der bør være afgørende for, hvad der er alderssvarende eller sikkert, uanset deres forståelsesniveau."

Har selv deltaget i prides

Will erkender, at de skridt, han og Maria har taget, vil medføre masser af kritik og beskyldninger imod dem.

"Personalet mente, at jeg var dobbeltmoralsk, og det accepterede jeg ikke," siger han. "Jeg har frivilligt deltaget i både Hull og York Pride-arrangementer. Nogle mennesker vil forsøge at forvride dette og gøre mig til en form for homofob. Men hvis vi ønsker lighed og forståelse, så bør vi respektere visse grænser.

"Der er mange LGBTQ+-bøger i børnehaven, hvilket er fantastisk. De opfordrer børn til at være tolerante, respektfulde og ikke dømme mennesker. Men jeg mener, at denne bog er gået for langt med at introducere seksuelt billedmateriale. Jeg har deltaget i mange Pride-arrangementer, og der kan være upassende adfærd for børn, hvilket er grunden til, at Hull har en familievenlig zone, og det er fint."