Bedstefar efterlod gammel garage efter sin død - da familien åbnede porten fik de et chok

17/10/2023 10:11

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Ingen i familien havde regnet med, at der ville gemme sig noget så værdifuldt i garagen.

Mest læste i dag

Ved en alder af 89 år afgik den engelske Harold Carr ved døden, og efterlod bag sig en tilsyneladende beskeden mængde arvegods. Familien forventede i første omgang at kunne hurtigt gennemgå hans ejendele og skille sig af med det meste.

Dette er rapporteret af The Mirror.

Harold Carr, en excentrisk eneboer, var bedst kendt for sin samlermani og særlig passion for biler, men de nøjagtige detaljer om hans ejendomme var en velbevaret hemmelighed. Rygter cirkulerede om, at han muligvis besad en eftertragtet bil, men ingen kunne bekræfte det.

Ansvaret for at rydde den forfaldne garage tilhørte Harolds niece og nevø, som forventede at finde ubrugelige ejendele indenfor. Da de endelig åbnede døren til garagen, stod de over for en uventet overraskelse.

Inde i garagen fandt de en støvet sportsvogn af mærket Bugatti, og det var ingen almindelig Bugatti; det var en Bugatti 57S Atalante, kendt som kronjuvelen blandt Bugattis.

Dette imponerende syn ventede nevøen og niecen i garagen.

Foto: Privat

"Der har altid været rygter om, at han måske ejede en Bugatti, men ingen var sikre, og ingen af os havde nogen idé om dens reelle værdi," forklarede Harolds nevø til The Mirror.

Denne særlige sportsvogn blev vurderet til at have en værdi mellem 50 og 60 millioner kroner.

Harold Carrs Bugatti var kun produceret i 43 eksemplarer, hvilket gjorde den til en absolut sjældenhed. Den sidste bil af denne model så dagens lys tilbage i 1937.

Den første ejer af denne bil var Francis Curzon, en velhavende politiker og motorsportsentusiast. Efter hans ejerskab skiftede bilen hænder flere gange, indtil den i omkring 1955 ende i Harolds Carrs garage.

Ud over den støvede Bugatti stod der også en klassisk Aston Martin, som viste sig at have værdi, selvom den ikke kunne måle sig med Bugatti'en.

Familien opdagede også flere breve fra potentielle købere, der tilbød betydelige summer for at erhverve Harold Carrs sjældne biler.