4 måneder efter Titan-ubådens ulykke: Nu er der nye skræmmende oplysninger

25/10/2023 07:38

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er blevet gjort et rædselsfuldt fund flere måneder efter implosionen.

Mest læste i dag

Fire måneder efter Titan-ubåden imploderede i sin dristige neddykning til Titanic, har kystvagten fundet antagelige menneskelige rester ved skibsvraget, hvilket har kastet en ny skygge over tragedien og rejst spørgsmål om, hvordan man bør håndtere dem.

Dette er rapporteret af The Mirror.

Titan-ubåden var på en opdagelsesrejse med høje ambitioner om at dykke ned i Atlantens dybeste afgrunde og undersøge det berømte Titanic-vrag. En mission, der tragisk endte med ubådens implosion og tabet af liv, herunder Hamish Harding, Shahzada Dawood, hans søn Suleman, opdagelsesrejsende Paul-Henri Nargeole og OceanGate's administrerende direktør, Stockton Rush.

Sidste onsdag afsluttede kystvagten en bjærgningsoperation, hvor de hævede de sidste dele af Titan-ubåden fra havets dyb. I processen blev antagelige menneskelige rester også opdaget og er nu under analyse af amerikanske læger.

Denne opdagelse rejser spørgsmål om, hvordan man bør håndtere disse rester, som nu hviler dybt på havets bund.

Nogle argumenterer for, at de bør forblive i fred, sammen med Titanic-passagererne, der forliste i 1912. Kaptajn John Noble udtalte tidligere i år, at omkostningerne ved at hente dem ville være astronomiske, og de hviler nu sammen med de tusindvis af Titanic-ofre.

På den anden side er der dem, der hævder, at der bør udføres en grundig undersøgelse og retsmedicinske tests for at fastslå årsagen til Titan-ubådens implosion og forhindre lignende ulykker i fremtiden.

Kystvagten og internationale efterforskningsorganer planlægger nu en fælles gennemgang af beviserne for at bestemme de næste skridt. Samtidig fortsætter Marinestyrelsen sin analyse og vidneafhøringer i forberedelse til en offentlig høring om tragedien.