33-årig kvinde har mistet livet: Lægerne fortalte at hendes sygdom 'bare var i hendes hoved'

23/09/2023 13:19

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Facebook
En kvinde fra New Zealand, der blev anklaget for at forfalske symptomer på en invaliderende tilstand, er død 33 år gammel.

Mest læste i dag

Stephanie Aston gik bort den 1. september i sit hjem i Auckland. Hun kæmpede for at skabe opmærksomhed omkring patientrettigheder, efter at hendes symptomer blev undervurderet af læger, der fejlagtigt betragtede dem som psykiske problemer.

Aston begyndte at opleve symptomer i oktober 2015, da hun var 25 år gammel, uden at vide, at hun bar arvelige træk for Ehlers-Danlos syndrom (EDS).

EDS er en genetisk tilstand, der påvirker bindevævet og kan føre til svækkelse af vigtige strukturer i kroppen, herunder hud, blodkar, knogler og vitale organer.

De karakteristiske symptomer på EDS inkluderer løse led, unormal ardannelse, langsom sårheling og skrøbelige små blodkar. Dette kan også resultere i hud med en silkeagtig konsistens, der er tilbøjelig til blå mærker.

Det skriver Unilad.

Aston oplevede en række af disse symptomer, herunder lette blå mærker, svære migræner, hyppige ledlåsninger, mavesmerter, jernmangel, besvimelse, hjertebanken og gentagne skader.

Desværre blev hun ikke ordentligt forstået af lægerne, og hun blev endda beskyldt for at simulere sine symptomer af en af ​​dem. Dette førte til hendes indlæggelse på en psykiatrisk afdeling, hvor hun blev fejlagtigt beskyldt for selvskade og gennemgik unødvendige medicinske procedurer.

Aston var også mistænkt for at overdrive episoder af besvimelse, hosteanfald og feber, og der var endog antydninger om, at hendes mor havde påført hende fysisk skade.

Hun delte med New Zealand Herald, at der ikke var nogen rimelig grund til hendes indlæggelse på den psykiatriske afdeling, og hun sagde til avisen: "Der blev ikke udført nogen grundig vurdering før dette, ingen konsultation hos en psykiater eller noget lignende."

En meddelelse fra Astons familie bekræftede hendes bortgang.

UNILAD har forsøgt at kontakte Auckland Hospital for kommentarer, men har ikke modtaget svar.