22-årig programmør med to fuldtidsjob: Hans trick er at arbejde minimalt, så han ikke får tildelt flere opgaver

13/04/2024 15:07

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Hvordan kan man balancere to fuldtidsjob på én gang? Det har en 22-årig programmør tilsyneladende fundet en god måde at klare.

Mest læste i dag

Her er der en historie om en ung programmør fra USA, der jonglerer to fuldtidsjobs på én gang. Han har delt fem tips til dem, der gerne vil kunne gøre det samme. Han hævder, at de fem tip er vigtige for ham, da han ellers ikke ville kunne håndtere den store arbejdsbyrde.

Da han havde været mindre end et år i sit første fuldtidsjob, besluttede 22-årig Jason, at han ville tjene lidt ekstra penge for at supplere sin løn på 75.000 dollars om året.

Han arbejdede hjemmefra og fortalte Insider, at han kunne klare alt sit arbejde på kun 10 til 15 timer om ugen. I starten tænkte han på at arbejde som freelancer og dermed indgå sporadiske samarbejder, men endte med at acceptere et andet fuldtidsjob.

Siden november 2021 har han haft to fuldtidsjob som programmør, men ingen af dem kræver, at han møder op på kontoret. Derimod kan han klare dem begge to hjemmefra, hvilket er en af grundene til, at han er i stand til at håndtere to fuldtidsjobs.

Han siger, at han normalt arbejder mellem 20 og 30 timer om ugen fordelt på de to jobs. Det var nok til at give ham en årsindtægt på intet mindre end 144.000 dollars sidste år.

Jason siger, at selvom det kan virke stressende, er det faktisk det modsatte for ham. Han siger, at han er mere tilbøjelig til at sige 'nej' til opgaver fra et af sine job, fordi hvis han bliver fyret, har han et andet job at falde tilbage på.

Jasons fem strategier til at skjule det

Jason siger, at han bruger fem forskellige strategier til at jonglere klare de to jobs på samme tid. De er alle relateret til at præstere minimalt, så der ikke forventes for meget af ham. For eksempel prøver han at estimere, hvor lang tid opgaverne vil tage, baseret på hvad hans kolleger gør.

"Hvis jeg færdiggør en opgave, gemmer jeg den et stykke tid, før jeg sender den til gennemsyn," siger han.

For det andet, så sørger han for ikke at præstere for meget på sine to jobs. Han har nemlig fundet ud af, at det betyder, at han får færre opgaver.

"Jeg prøver at fremstå lidt inkompetent, så mine kolleger er mere forstående, når jeg er længe om at afslutte en opgave, og for at de ikke giver mig mange svære opgaver," lyder det.

Den unge programmør siger, at han bruger lidt tid på nogle opgaver for at lave ting i forbindelse med det andet job. Han er også god til at afvise projekter, der ikke er tildelt hans stilling.

Hertil sørger han for, at hans kolleger ved, hvornår andre forsinkes med at færdiggøre deres opgaver. Det vil sige, at hvis en anden person er langsom, sørger han for, at hans kolleger og chefer ved det, så de kan retfærdiggøre, at han også vil være længe om at sende et projekt.

Nogle ledere mener, at hjemmearbejde reducerer produktiviteten, hvorfor de vil have deres ansatte til at vende tilbage til kontoret. Rådene fra denne unge programmør kan på sin vis bakke op om dette, da han bevidst laver mindre, så han ikke får tildelt flere opgaver.