12-årig dreng beskyldt af læger for at overdramatisere symptomer: Kort tid efter var han lam

01/09/2023 11:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: GoFundMe
En kun 12-årig dreng blev af læger beskyldt for at overdrive sine symptomer, så han kunne pjække fra skolen. Nu viser det sig, at han lider af en sjælden autoimmun sygdom.

Mest læste i dag

Den 12-årige Maysen Bowen havde givet udtryk for intense smerter, men der opstod tvivl om, hvorvidt han simulærede situationen. Dette skete på baggrund af blodprøver, der ikke indikerede nogen sundhedsmæssige problemer.

Maysens mor, Jessica Bye, opfordrede gentagne gange lægerne til at tage drengens tilstand alvorligt. Trods dette blev han imidlertid udskrevet fra hospitalet, som rapporteret af The Sun.

Kort tid efter måtte Jessica skubbe ham i en kørestol, da hun bemærkede, at Maysens ansigt havde et "hængende" udtryk. Desuden begyndte han at tale med besvær. Det blev klart, at venstre side af hans krop var blevet lammet, ifølge Jessica.

Derfor valgte hun selvfølgelig at returnere til hospitalet med det samme. Her gennemgik drengen en MR-scanning, der bekræftede, at han havde Guillain-Barré syndrom (GBS) – en sjælden og alvorlig nervesygdom.

"Mit hjerte sank. Det var utroligt hjerteskærende. Jeg vidste ikke, om min søn ville overleve den næste dag," delte hun med MailOnline.

Foto: GoFundMe

Efterfølgende blev den 12-årige overført til en anden klinik, hvor behandling blev påbegyndt.

"Han er i øjeblikket lammet, men han kan føle smerte i hele sin krop," fortalte Jessica.

Årligt rammes omkring to ud af 100.000 personer i Storbritannien af GBS, hvilket vidner om sygdommens sjældenhed.

De tidlige tegn på tilstanden inkluderer følelsesløshed, muskelsvaghed, smerte samt problemer med balance og koordination.

Maysen begyndte at udvise næsten alle disse symptomer den 24. juli, men først den 1. august blev han diagnosticeret med Guillain-Barré syndrom.

Jessica hævdede, at lægerne gentagne gange antydede, at han overdrev sine symptomer, hvilket fik hende til at tro, at intet var galt med hendes 12-årige søn.

Foto: GoFundMe

I starten troede hun, at hans smerter skyldtes vokseværk eller ømhed efter en løbetur på tre kilometer. Dog indse hun hurtigt, at noget mere alvorligt var på spil, da hans smerter blev invaliderende.

Ifølge The Sun forklarede Jessica, at Maysen havde så ekstreme smerter, at han ikke engang kunne tygge sin mad. Desuden forhindrede smerterne ham i at sove.

"At forestille sig at være lammet, men at mærke smerte i hele kroppen, og så blive beskyldt for at overdrive, er ubeskriveligt," delte hun.

Når Maysen bliver i stand til det, skal han gennemgå rehabilitering for at lære at gå og tale igen, så han kan vende tilbage til en normal tilværelse.

Dette har fået hans tante, Kaitlin, til at oprette en indsamling for at hjælpe med at dække de forbundne omkostninger. Indtil videre er der blevet indsamlet omkring 38.000 kroner.