Svært ved at falde i søvn? Søvneksperten anbefaler dette effektive trick

19/11/2023 13:48

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Findes der noget mere frustrerende end at ligge og vende og dreje sig?

Mest læste i dag

Vi kender det alle sammen - vi vender og drejer os i sengen, mens søvnen undlader at melde sin ankomst. En ekspert inden for engelsk har måske løsningen.

Selvom det anbefales at få omkring otte timers søvn, viser undersøgelser, at kun to ud af tre når dette timetal.

Hvis du kæmper med søvnen, har du nok prøvet hvert eneste trick under solen, fra at lægge elektroniske apparater fra dig et par timer før sengetid til at meditere.

De mest almindelige tricks virker for nogle, mens andre må lede længere efter det, der virker for dem. Men det er vigtigt at finde vejen til en ordentlig søvn.

Dårlig søvn kan føre til alvorlige helbredsproblemer som hjerteproblemer, demens og diabetes.

Den kinesiske kur

Men fortvivl ikke - en søvnekspert har leveret endnu et simpelt trick, der forhåbentlig vil hjælpe dig med at falde i søvn hurtigt.

Dr. Katherine Hall, søvnpsykolog hos Happy Beds, siger, at du skal gnide den indvendige del af dit håndled for at falde i søvn hurtigt.

"Hvis du kæmper for at sove, så prøv at gnide den inderste del af dit håndled. Trykpunkterne er kendt som hjerte 4, 5, 6 og 7 og er fire akupressurpunkter, der hjælper med at lindre stress ved at reducere dine kortisolniveauer (også kendt som dine stresshormoner)."

Denne teknik er faktisk en traditionel kinesisk medicinpraksis og bruges til at behandle søvnløshed og andre sundheds- og livsstilsproblemer.

Er det ægtefællens skyld?

Nogle gange er det dog noget eksternt, der er skyld i søvnløsheden, f.eks. en partner, der snorker. Dr. Hall har også et trick til dem. Hun siger, at du bør foreslå dem at prøve at gentage vokaler. Hun forklarer: "Anti-snorken halsøvelser er en fantastisk måde at styrke musklerne i din hals og stoppe dem i at vibrere, mens du sover, hvilket er årsagen til snorken.”

"Et par gange om dagen skal du bruge et par minutter på at gentage hver af vokalerne (a-e-i-o-u) højt, og med tiden vil du styrke disse altafgørende muskler."

Søvneksperten anbefalede også at læse en bog, som faktisk er et ganske almindeligt søvnhack.

Men tricket her er, at du kun skal læse seks sider, da en undersøgelse viste, at du kun behøver at læse i seks minutter for at reducere dit stressniveau.

Den gennemsnitlige læsetid er en side i minuttet, derfor er de seks sider, det der kræves for at hjælpe dig med at falde til ro.