Søvnekspert afslører: De to sovepositioner, der giver dig en bedre holdning

25/08/2023 17:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Screenshot
Vi kan afslører at det hvert fald ikke hjælper at sove på maven.

Mest læste i dag

Vi har alle vores foretrukne sovepositioner, som hjælper os med at falde i søvn. Dog kan nogle af disse faktisk være skadelige for ryggen, mens andre kan bidrage til en bedre kropsholdning.

Dette er konklusionen i en artikel fra Dailyrecord.

En ekspert i kropsholdning påpeger, at der kun er to sovepositioner, der er gunstige for en sund rygsøjle og en god holdning.

To positioner der er gode for ryggen

Grundlæggeren af Levitex, en virksomhed inden for søvnprodukter, forklarer, at søvn på ryggen eller på siden er de bedste muligheder for ryggen – såfremt det gøres korrekt.

Selvom disse positioner er velkendte, beskriver han, hvordan de kan optimeres for komfort og rygstøtte ved hjælp af et par ekstra puder.

I en TikTok-video på virksomhedens side forklarer han fordelene ved positionerne kaldet "soldaten" og "drømmeren".

Først uddyber han "soldatens" sovestilling, hvor man ligger på ryggen i en lige position.

"Ved at ligge på ryggen bliver rygsøjlen øjeblikkeligt støttet af madrassen, hvilket giver en jævn fordeling af kropsvægten," forklarer han og tilføjer:

"Hvis du placerer en pude under knæene, vil du bemærke, at bækkenet hæves en smule, og mere af ryggen rører sengen, hvilket giver bedre støtte. Dette er det første tip."

Drømmeren og soldaten

I videoen, der har fået over 55.000 likes, fortsætter han med at beskrive den bedste måde at sove på siden, også kendt som "drømmerens" position.

Nøglen til denne position er at sikre, at hele kroppen er korrekt justeret.

"Kliniske beviser viser, at det at placere mindst mulig stress på kroppen sker i den laterale position. Ørerne, skuldrene, hofterne, knæene og anklerne bør være i samme linje," forklarer han og fortsætter:

"Hvis du placerer en pude mellem knæene og anklerne, reducerer du belastningen på det øverste ben og opnår bedre støtte."

Forsæt med at sove på maven?

Hans råd har delt seerne, og nogle er skeptiske overfor hans anbefalinger.

En person laver sjov med det og siger: "Men hvis man sover på ryggen, får man garanteret mareridt."

En anden kommenterer: "Jeg elsker at sove på maven, det er så behageligt."

En tredje stædig kommentar lyder: "Nej tak, jeg fortsætter med at sove på maven."

James har tidligere advaret om sundhedsrisikoen ved at sove på maven og hvordan det kan føre til langvarige rygproblemer.

Selvom det måske føles behageligt for nogle, giver mavesøvn ingen støtte til rygsøjlen og bør undgås, medmindre der er en medicinsk årsag til det, hvilket ifølge ham er "meget sjældent".