Forskning afslører: Denne enkle ting kan kan sætte mere gang i livet i soveværelset

16/09/2023 09:14

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Hvis dig og din partner stræber efter at krydre jeres sexliv, er der en mangfoldighed af tilgange at vælge imellem. Men det behøver ikke at være kompliceret eller anstrengende.

Mest læste i dag

Hvis du ønsker at forbedre dit sexliv i soveværelset, er der adskillige metoder til rådighed.

En nylig undersøgelse har imidlertid afsløret, at det slet ikke behøver at være en udfordrende eller tidskrævende opgave. I stedet er nøglen simpelthen at begynde at udforske ens egen seksualitet ved siden af ens partner.

En gruppe forskere har opdaget, at dette kan have en positiv indvirkning på den seksuelle tilfredsstillelse. Dette tyder på, at det kan være den enkle hemmelighed bag et tilfredsstillende sexliv.

Således er det ikke nødvendigt med avancerede stillinger eller fantasifulde rollespil. I stedet kan "gensidig selvudforskning" i din partners nærvær være nøglen til at forbedre det intime forhold.

Undersøgelsen blev udført af psykologiprofessorer ved University of Southampton i Storbritannien og omfattede 265 deltagere. Alle deltagerne blev bedt om at besvare spørgsmål om deres intime aktiviteter og følelser omkring dem.

Resultaterne blev efterfølgende offentliggjort i International Journal of Sexual Health, ifølge New York Post.

"Med gensidig selvudforskning henvises der til tilstedeværelsen eller inddragelsen af en partner under selvstimulering, hvad enten det sker før, under eller efter anden seksuel aktivitet," forklarede professoren.

Blandt de 268 deltagere, som omfattede 117 kvinder og 151 mænd i alderen 18 til 65 år, var de alle i faste forhold under undersøgelsen.

Selvudforskning er normalt en aktivitet, der udføres alene. Men undersøgelsen har nu vist, at det er overraskende almindeligt for par at udforske deres egen seksualitet sammen.

Lidt over halvdelen af deltagerne (50,7%) svarede, at de havde praktiseret "gensidig selvudforskning" i løbet af de to uger, hvor de deltog i undersøgelsen.

Deltagerne blev også bedt om at vurdere 23 følelser relateret til deres sexliv på en skala fra 1 til 5.

For de par, der lejlighedsvis udforskede deres seksualitet sammen, blev der generelt noteret højere vurderinger for de positive følelser.

"Fælles selvudforskning kan udvide et pars seksuelle repertoire og øge deres seksuelle tilfredsstillelse," konkluderede forskerne.

Undersøgelsen afslørede også, at både mænd og kvinder udforskede deres egen seksualitet i stort omfang, og det modsatte den tidligere antagelse om, at mænd gjorde det hyppigere.

Ifølge undersøgelsen havde 63% af de mandlige deltagere onaneret inden for de seneste par dage, mens det gjaldt for 56% af kvinderne.

Denne opdagelse blev støttet af en tidligere undersøgelse foretaget af Tenga i 2019, hvor 10.000 voksne i ni lande blev interviewet. Den konkluderede, at kvinder i næsten samme omfang som mænd udforskede deres egen seksualitet.

Dog viste undersøgelsen også, at tre ud af fire mænd indrømmede at se voksenfilm i denne sammenhæng, mens det kun var tilfældet for lidt over halvdelen af kvinderne.