Fem gode drikke til at bekæmpe diabetes

15/05/2024 14:40

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Har du problemer med højt blodsukker, så finder du her fem naturlige drikke til at bekæmpe diabetes.

Mest læste i dag

Personer med diabetes skal altid være opmærksomme på de måltider og drikkevarer, de indtager, da de kan påvirke blodsukkeret betydeligt - og det kan være skadeligt for helbredet. For eksempel anbefaler American Diabetes Association (ADA) drikkevarer med lavt kalorieindhold for at undgå at påvirke blodsukkeret for meget.

Det er afgørende at vælge de rigtige drikkevarer for at undgå indirekte problemer, kontrollere symptomer og opretholde en sund vægt. Eksperter forklarer, at selv sukkerfattige muligheder, som grøntsagsjuice, bør indtages med måde, rapporterer Healthline.

Fedtfattige mejeriprodukter er en ernæringsmæssig mulighed. Men da de indeholder det naturlige mælkesukker, laktose, bør denne drik betragtes som en del af det samlede tilladte kulhydratindtag for dagen. Herunder er der nogle drikkevarer, der ifølge Clarin er gode til at bekæmpe diabetes.

Vand - altid vand

Vand er uden tvivl den bedste løsning for personer med diabetes. Det øger ikke blodsukkeret, som netop kan forårsage dehydrering. At drikke nok vand kan hjælpe kroppen med at fjerne overskydende glukose gennem urinen.

Institute of Medicine anbefaler, at mænd drikker cirka 13 glas om dagen, og kvinder 9 glas. For dem, der ønsker lidt smag, kan der tilføjes skiver af citron, lime eller appelsin. Også urter som mynte eller basilikum kan tilføjes.

Te er endnu en mulighed

Studier har vist, at grøn te har en positiv effekt på den generelle sundhed. Det kan også hjælpe med at sænke blodtrykket og niveauer af skadeligt LDL-kolesterol.

Forskning tyder på, at det at drikke op til 6 kopper om dagen kan reducere risikoen for type 2-diabetes, skønt dette ikke er endeligt bevist.

Uanset om det er grøn, sort eller urtete, bør man undgå tilsat sukker. For en forfriskende smag kan man forberede sin egen kolde aromatiske te, som Rooibos, og tilføje et par skiver citron.

Kaffe og dens fordele

At drikke kaffe kan hjælpe med at reducere risikoen for at udvikle type 2-diabetes, viser en tidligere undersøgelse. Ifølge undersøgelsen blev risikoen endda yderligere reduceret for personer, der drak 2 til 3 kopper om dagen. Og dette gælder også for dem, der drak mere end 4 kopper dagligt.

Reglen gælder både for koffeinholdig og koffeinfri kaffe, så afhængigt af personlige præferencer og smag, kan man vælge mellem begge muligheder. At tilføje mælk, fløde eller sukker til din kaffe øger det generelle kalorieindtag og kan påvirke dit blodsukker. Undgå også sødestoffer.

Tomatjuice eller grøntsagsjuice

Selvom næsten alle juice med frugt har et højt indhold af sukker, kan man prøve tomatjuice eller grøntsagsjuice som en mulighed. En blanding af grønne blade, selleri eller agurker med bær kan give velsmagende vitaminer og mineraler som et godt alternativ.

Fedtfattig mælk

Det er velkendt, at mejeriprodukter skal inkluderes i den daglige kost, da de indeholder vitaminer og mineraler, men også kulhydrater. Vælg altid de fedtfattige eller skummede versioner, som ikke indeholder sukker.

Det ideelle er at begrænse sig til to til tre glas om dagen. Du kan også prøve sukkerfri, mejerifri alternativer som havre- eller mandelmælk. Soja- og rismælk indeholder kulhydrater, så det anbefales at kigge på emballagen.

Desuden mangler mange af disse alternativer både D-vitamin og calcium, medmindre de er beriget med det.