Endelig fastslået: Denne form for træning forbrænder flest kalorier

10/08/2023 16:15

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er meget at vælge imellem, men der er en type motion, der trækker fra i kapløbet.

Mest læste i dag

Uanset om man trænger til at reducere sin vægt, fastholde en velstruktureret træningsplan eller bare føler nysgerrighed, er det væsentligt at have indsigt i, hvordan man maksimerer kalorieforbrændingen ved valg af fysiske aktiviteter.

Vær opmærksom på, at kroppen behøver kalorier til at opretholde daglige funktioner. Faktisk forbrænder individer kalorier i takt med enhver form for bevægelse og aktivitet.

De anbefalede daglige kalorieindtag ligger på omkring 2.000 for kvinder og 2.500 for mænd, men dette afhænger af en række faktorer. Alder, livsstil, højde samt kropsvægt spiller ind på den krævede energi, mens hormoner og medicin kan påvirke kalorieforbrændingen.

Hvilken form for træning bidrager mest til kalorieforbrænding?

Ifølge Healthline er løb den aktivitet, der forbrænder flest kalorier. Et velafprøvet træningsøvelse, som kræver mere end blot benene og den åbne vej. En voksen med en vægt på 70 kilo kan forbrænde lidt over 800 kalorier i timen ved løb.

Afhængigt af træningens intensitet, varighed samt din kropsvægt, estimerer Healthline, at en person med en vægt på omkring 57 kilo vil forbrænde ca. 652 kalorier i timen, mens en voksen med en vægt på 84 kilo vil forbrænde omtrent 965 kalorier.

En anden løbeinspireret træning, der på kort tid forbrænder betydelige kalorier, er høj knæløb ifølge Healthline. Denne øvelse kan udføres ved at jogge på stedet og løfte knæene så højt op mod brystet som muligt.

En alternativ træningsform, der effektivt forbrænder kalorier, er at hoppe i springtov og udfordre udholdenheden på en anden måde. Ifølge Women's Health Magazine kan en times springtov træning forbrænde mellem 667 og 990 kalorier. Dette element fra barndommen kan passende gøre sin genindtræden i træningsrutinen og styrke lægmuskler, ankler, kernestyrke samt udholdenhed.

Hvor mange kalorier kan man forbrænde under svømning?

Svømning er en populær fritidsaktivitet, men kan også fungere som primær træningsform.

Ifølge Healthline vil en times svømmesession forbrænde omtrent 400 kalorier, og for en voksen med en vægt på 68 kilo kan dette stige til op mod 700 kalorier.

Det er crawl-teknikken, der vil forbrænde flest kalorier, da det er den hurtigste svømmestil ifølge Healthline.

Hvordan foregår kalorieforbrænding?

Mad forsyner kroppen med nødvendig energi til daglig drift. Kroppen omdanner indtaget mad til kulhydrater, fedt og proteiner, og disse komponenter nedbrydes for optagelse. Energien genereres gennem komplekse processer og måles i form af kalorier. Mængden af kalorier, som kroppen forbruger, refereres til som stofskifte. Stofskiftet er en naturlig proces, der påvirkes af faktorer som alder, køn og kropstype.

Enhver fysisk aktivitet, inklusive simpel bevægelse som gåture eller endda huslige pligter, forbrænder kalorier ifølge Mayo Clinic.

Videnskaben bag vægttab eller vægtvedligeholdelse er ikke blot en simpel ligning mellem indtaget og forbrændte kalorier. En undersøgelse offentliggjort i august 2021 afslørede faktisk, at stofskiftet ikke er konstant gennem livet og ændrer sig fra spædbarnsalder til ældre voksenliv. Den afviste også myten om, at mænd har hurtigere stofskifte end kvinder. Faktisk forbrænder mænd flere kalorier om dagen på grund af deres større muskelmasse.