Disse ting bør du ikke spise til morgenmad på tom mave

17/05/2024 08:03

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Disse produkter bør du undgå på tom mave. Selvom følgende fødevarer bestemt ikke er usunde, har de ikke altid den ønskede effekt, når maven er tom. Og måske har du i lang tid valgt det forkerte at starte dagen med.

Mest læste i dag

Når man står op og vil starte dagen med morgenmad, er det som regel med tom mave. Den tyske sundhedsplatform Fit for Fun understreger, at en sund morgenmad er vigtigt for at give brændstof til din motor til resten af din dag.

Ifølge sundhedsplatformen består et ideelt sundt og afbalanceret morgenmåltid af komplekse kulhydrater, proteiner og fibre. Men der er også produkter, du bør undgå til morgenmaden. Nogle fødevarer kan nemlig forstyrre din fordøjelse, skriver mediet Metro Nieuws.

Hvilke produkter bør du undlade på tom mave?

1. Rå grøntsager

Rå grøntsager er sunde. De indeholder vitaminer, fibre og mineraler, som vores krop har godt af. Men at tilføje rå grøntsager som peberfrugt eller tomat til din morgenmad er en dårlig idé. Din mave kan nemlig blive ret oprørsk. Rå grøntsager kræver ret meget af din fordøjelse.

2. Yoghurt

Ja, dette er måske overraskende. For en skål yoghurt er en meget udbredt form for morgenmad. Du vil da sandsynligvis heller ikke opleve mange gener, hvis du spiser yoghurt til morgenmad, medmindre du har en ekstrem følsom mave.

Men der er alligevel noget, der er værd at sige om yoghurt. Yoghurt er kun delvist sundt på tom mave. De sunde mælkesyrebakterier optages ikke godt af en tom mave. I stedet dræber den aggressive mavesyre alle de gode bakterier, før de når tarmene.

Hvad kan du lave om på dette? Spis for eksempel først nogle nødder eller havregryn. Så er din mave lidt fyldt, og bakterierne optages meget bedre.

3. Bananer

Bananer kan være en hurtig morgenmad, fordi man har travlt. Er du ved at komme for sent til toget? Travlt med at komme på arbejde? Snup en banan og tag afsted. Sådan er der mange, der både tænker og gør.

Men åbenbart er det ikke en god idé at spise en banan på tom mave. Ligesom andre fødevarer, der indeholder glukose, får bananer blodsukkeret til at stige. Kort tid efter falder blodsukkeret igen. Resultatet? Resten af dagen vil du ofte opleve sult.

4. Syre fra citrusfrugter

Et stort lækkert glas appelsinjuice eller en grapefrugt til morgenmaden? Det lyder lækkert, men det er ikke klogt på tom mave. Syren i citrusfrugter kan nemlig forårsage halsbrand.

Og for de mange sundhedsguruer, der starter deres dag med citronvand eller -te? Det kan godt lade sig gøre, fordi citronsaften er kraftigt fortyndet med vand. Ifølge Fit for Fun er det faktisk sundt at starte dagen med citronvand.