Advarsel fra læge: Derfor bør du aldrig holde en prut inde

04/09/2023 08:15

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er faktisk mere 'farligt' end man måske skulle tro.

Mest læste i dag

Du befinder dig i en situation, hvor du er nødt til at lade en vind slippe ud, men du er omgivet af mange mennesker og bekymrer dig om, hvorvidt den måske bliver højlydt eller endnu værre, om den vil lugte grimt.

Uanset hvad, så er det nødvendigt at gøre det med det samme – det er noget, vi alle gør.

Men en NHS-læge har afsløret den alvorlige årsag til, hvorfor det aldrig er en god idé at holde på dine prutter.

Dr. Karan Raj delte på TikTok sin viden om, at folk i gennemsnit prutter omkring 14 gange om dagen, ifølge The Sun.

"Jo flere prutter, desto bedre. Hvis nogen påstår, at de ikke prutter, så lyver de, og du bør straks afvise dem – ellers kan de have en tarmobstruktion, hvilket er en medicinsk nødsituation," skæmtede han.

NHS-lægen forklarede sine 4,2 millioner tilhængere på TikTok, at den gennemsnitlige mængde luft, vi slipper ud, er tilstrækkelig til at fylde en mellemstor ballon.

"Hvis du holder en prut inde for længe, kan den blive absorberet tilbage i dit blod og frigives, når du ånder ud," advarede han.

Dette kan resultere i dårlig ånde.

En ekspert har tidligere udtalt, at at holde en prut inde kan føre til oppustethed.

Professor Clare Collins, en ekspert inden for ernæring og diætetik ved University of Newcastle, forklarede, at at holde luften inde for længe vil til sidst føre til en ustyrlig prut.

"Den første prut om morgenen er normalt den største. 75 procent af prutterne stammer fra bakterier i tyktarmen. De fordøjer ufordøjet mad, hvilket resulterer i mikroskopiske prutter, der akkumuleres, før de bliver til de velkendte prutter," forklarede Dr. Karan.

"De resterende 25 procent af prutter er luft, du har slugt, som ikke er blevet bøvset ud, samt opløste gasser fra dit blod, der trænger ind i tarmene. 99 procent af en prut består af ikke-stinkende gasser som brint, kuldioxid og metan," tilføjede han.

Han nævnte også, at brint og metan er brandfarlige, hvilket betyder, at man i teorien kan antænde en prut, selvom han understregede, at dette ikke var en anbefalet praksis.