Honda vender tilbage til Formel 1: Det betyder aftale for Max Verstappen

26/05/2023 09:24

|

Kasper Christensen

Honda vender tilbage til Formel 1, efter at de har annonceret et partnerskab med Aston Martin. Men hvad betyder dette for Max Verstappen?

Mest læste i dag

Det er nu officielt, at Honda genindtræder i Formel 1. Fra 2026 vil den japanske bilfabrikant fungerer som motorleverandør for Aston Martin.

Det indebærer, at Aston Martin afbryder deres langvarige partnerskab med Mercedes, som har sin rod i Force India-perioden. Fremadrettet vil de styrke deres forbindelse med Honda.

Det skriver Formel 1 TV.

Honda gjorde sin indtræden i Formel 1 i 2015, da de påbegyndte et partnerskab med McLaren. Dette partnerskab ophørte efterfølgende, og bilfabrikanten indledte et nyt samarbejde med Red Bull og Toro Rosso.

I 2021 spillede motor-enheden en nøglerolle i Max Verstappens første verdensmesterskab, men de havde allerede planlagt at trække sig ud af sporten.

De fortsætter dog deres samarbejde med Red Bull Powertrains, hvilket de har aftalt at gøre indtil afslutningen af 2025-sæsonen. Efter dette, vil Ford tage over i 2026, når de gør deres indtræden i Formel 1.

Red Bull-lederen, Christian Horner, har bekræftet, at overgangen til Ford allerede er undervejs. Derfor vil Hondas nye partnerskab med Aston Martin ikke have stor betydning for Verstappen og resten af holdet, rapporterer RacingNews365.

Fra 2022 er der indført en regel, der forbyder yderligere udvikling af motor-enheden i Formel 1. Kun opdateringer af software og forbedringer for pålidelighed er tilladt.

Motorerne, der blev introduceret i starten af 2022-sæsonen, vil således være de samme, der benyttes i det sidste løb i 2025-sæsonen.

RacingNews365 rapporterer, at Red Bull Powertrains primært fokuserer på ICE-komponenterne i deres 2026-motorenhed. Opgaven med at inkorporere de hybrid- og elektriske komponenter overdrages til Ford.

Derfor vil samarbejdet mellem Honda og Aston Martin ikke have indflydelse på Verstappen og Red Bull. De skal simpelthen forberede sig på at samarbejde med et nyt team hos Ford.