Vinterferien står for døren: Det vækker fem bekymringer hos danskerne

10/02/2022 06:59

|

Christina Hansen

Foto: Gjensidige

Mest læste i dag

Telefonerne kimer: Her er 5 ting danskerne vil vide inden vinterferien

Vinterferien står for døren og hos forsikringsselskaber, bringer det svar på fem typiske spørgsmål fra kunder, der er usikre på rejseforsikringen, hvis corona skulle udfordre turen.

Nu nærmer vinterferien sig for alvor, og for mange danskere er det lig med en tur på pisterne eller afslapning ved stranden.

Coronavirus giver dog fortsat udfordringer, og det mærker man hos forsikringsselskaberne, hvor telefonerne i øjeblikket er rødglødende.

En opgørelse viser, at Topdanmark i ugerne op til vinterferien har haft 140 procent flere afbestillingssager i forhold til samme periode i 2020, som var før coronakrisen ramte Danmark.

Derudover har forsikringsselskabet haft 32 procent flere kunder i røret og derfor indkaldt ekstra personale.

”Vi hjælper ekstraordinært mange danskere, som er bekymret for at blive syge med corona før eller under deres planlagte rejse i vinterferien.” siger Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

“Vi kan kun opfordre til at følge med i myndighedernes anbefalinger og rejsevejledninger, da forholdene kan ændre sig fra dag til dag,” siger Rasmus Ruby-Johansen.

Topdanmark svarer her på fem typiske spørgsmål fra kunderne:

1. Dækker I, hvis jeg får corona før min rejse?

Ja, vi dækker som udgangspunkt, hvis din PCR-test er positiv og mindre end 72 timer gammel før din afrejse. I enkelte tilfælde dækker afbestillingsforsikringen ikke. For eksempel må årsagen til afbestilling ikke være kendt, på det tidspunkt du enten køber rejsen eller køber afbestillingsforsikringen.

2. Dækker I, hvis jeg får corona på min rejse?

Ja, bliver du syg med covid-19 på din rejse, er du dækket som ved almindelig sygdom.

Rejseforsikringen dækker, hvis dine feriedøgn bliver ødelagt, fordi:

- Du bliver akut syg eller kommer til skade, og derfor bliver indlagt på hospitalet.
- Du bliver akut syg eller kommer til skade, og derfor er tvunget til at opholde dig i din feriebolig. Det er en betingelse, at det understøttes af en læges diagnose.

Du skal kunne dokumentere, at din ferie er blevet ødelagt – for eksempel med en kopi af journalen fra lægen eller hospitalet. Ved egen sygdom skal din diagnose og varigheden af din behandling fremgå.

3. Dækker I, hvis indrejserestriktionerne gør, at jeg ikke kan rejse?

Ja, hvis der ikke var indrejserestriktioner, da du købte rejsen eller forsikringen. Dette gælder dog ikke pakkerejser. Hvis du har købt en pakkerejse hos et rejsebureau, skal du kontakte selskabet for at høre om mulighederne for ændring eller afbestilling.

4. Dækker I, hvis jeg kommer i karantæne på min rejse?

Ja, bliver du syg med coronavirus og ramt af karantæne, mens du er i udlandet, dækker vi rimelige og nødvendige ekstraudgifter til karantæneophold.

5. Jeg vil gerne udskyde min planlagte vinterferie – dækker min afbestillingsforsikring også på et senere tidspunkt?

Ja, hvis årsagen til afbestilling ikke var kendt, da du bestilte rejsen. Det kan være nye restriktioner, der indføres efterfølgende, og som spænder ben for rejsen.

//

Fakta: Her er 4 gode råd til danskerne

  • Tjek Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Sæt dig ind i reglerne på rejsemålet, og sørg for at følge dem.
  • Husk et digitalt coronapas eller print dit coronpas.
  • Anmeld din skade online – følg med på dit forsikringselskabs hjemmeside omkring dækning.
  • Pas på, når du skal stå på ski eller snowboard. Skiskader er allerede begyndt at tikke ind.