Vil forbyde rygning i hjemmet: ’Det er et fornuftigt forslag’

18/03/2021 13:29

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Fyns Almennyttige Boligforening har forslået, at alle nybyggede almene boliger i Odense Kommune skal være røgfri. Forslaget møder opbagning blandt politikere.

Det kan meget vel snart være slut med at tænde en smøg i sit hjem. Hvert fald hvis man bor i en nybygget almen bolig i Odense Kommune.

Fyns Almennyttige Boligforening har nemlig forslået, at det ikke skal være tilladt at ryge i nybyggede almene boliger – det skriver TV 2 Fyn.

Forslaget fra FAB er blevet sendt til By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune, som umiddelbart ser positivt på ideen.

”Som udgangspunkt synes vi, det er et fornuftigt forslag, som FAB kommer med. Det er boligorganisationen, som selv ønsker at opføre røgfri boliger, og det synes vi er et positivt signal at sende,” – lyder det fra Maria Brumvig, der repræsenterer Socialdemokratiet som medlem af By- og Kulturudvalget i Odense Kommune.

Odense Kommune har en vision om at være en røgfri kommune i 2030, og derfor passer dette forslag også rigtig godt ind i kommunens planer, hvorfor man heller ikke skulle tro, at forslaget vil møde meget modstand, når det til en afstemning.