Vigtig besked til danskere: Nu sker det

08/11/2021 13:47

|

Christina Hansen

Foto. Shutterstock

Mest læste i dag

Skattestyrelsen åbner forskudsopgørelsen den 18. november.

Her får godt 5,3 mio. borgere adgang til at justere i deres forventede indtægter og fradrag for det kommende år. Især skal man være opmærksom, hvis økonomi eller hverdag har ændret sig det seneste år fx som følge af Corona-situationen.:

Skattestyrelsen åbner i år for forskudsopgørelsen den 18. november, og dermed får godt 5,3 millioner borgere mulighed for at justere i de forventede indtægter og fradrag for det kommende år. Særligt efter et år med mange forandringer pga. Corona-situationen, kan det være en god idé at gå oplysningerne igennem.

- Skat er ikke enkelt, men vi forsøger hele tiden at gøre det så nemt som muligt at betale den rigtige skat. Borgernes forskudsopgørelser danner vi ud fra den seneste årsopgørelse, men der kan stadig være sket meget det seneste år, som vi ikke kender til. Derfor er det vigtigt, at borgerne tjekker, om vi har de korrekte oplysninger, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Jan Møller Mikkelsen.

Det kan særligt være en god idé at gennemgå forskudsopgørelsen og justere oplysningerne i TastSelv på skat.dk, for de borgere, der fx har skiftet job, ændret indkomst, arbejdet mere hjemme, købt eller solgt bolig, eller hvis overskud af egen virksomhed er ændret.

- Fordi skattebetalingen langt hen ad vejen kører automatisk, oplever vi stadig, at der er borgere, som ikke er opmærksomme på, hvor vigtig gennemgangen af deres forskudsopgørelse er for resultatet af den årsopgørelse, de ender med at få. Men ved at tjekke tallene, når vi åbner, og ved at justere løbende, kan man være med til at undgå overskydende skat eller et kedeligt skattesmæk, siger Jan Møller Mikkelsen.

Læs mere om justering af forskudsopgørelsen på skat.dk/forskud.

Forskudsopgørelsen udarbejdes af Skattestyrelsen i efteråret før et indkomstår for samtlige skattepligtige personer over 15 år. Opgørelsen indeholder et skøn af borgerens indtjeninger og fradrag for det kommende år baseret på det seneste år. Forskudsopgørelsen ligger desuden til grund for borgernes skattekortoplysninger i form af månedsfradrag, trækprocenter, frikort eller eventuel B-skat.