Væk med skovsnegle i et snuptag: Få en simpel og billig metode

28/06/2023 06:02

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Dræbersnegle findes i de fleste haver og uderum, og de er en del af havens naturlige balance. Desværre kan dræbersneglene forårsage en masse skade på blade, stængler, blomster , knolde og løg. Derfor får du her ekspertens råd til at slippe af med dem.

Mest læste i dag

Ølfælde

Jack Sutcliffe, haveekspert og medstifter af Power Sheds, har delt sin enkle og billige tilgang til at forvise snegle fra haver. Haveek

Haveeksperten anbefalede at bruge en "ølfælde" til at forvise snegle.

Han fortalte Express.co.uk: "En ølfælde er en enkel og billig tilgang til at slippe af med snegle. Afværg irriterende snegle ved at hælde en sjat øl i en tom krukke og derefter begrave krukken i jorden op til halsen og efterlade omkring en tomme over jorden."

Han fortæller videre, at "snegle tiltrækkes af de lugte og gæringsgasser, der findes i øllet, hvor de vil kravle ned i krukken og drukne."

Giv ikke dræbersnegle husly

En anden måde til at slippe af med dræbersnegle er, at forhindre dem i at komme herhen i første omgang.

De her naturlige og nemme forholdsregler vil ikke skade dem direkte, men vil gøre det sværere for dem at beskadige planterne.

Jack siger, at "Fjern alt snavs eller ukrudt fra din have, som kunne give ly til snegle. Det er fx at plante snegleresistente planter som lavendel, rosmarin og morgenfruer.

Undgå også at vande haven sent på dagen, da de trives under disse forhold, og de fleste snegle spiser om natten."

Plant også fx hvidløg, purløg og kamille, da det også hjælper med at slippe af med dem.

Og du kan også selv lave din hvidløgsspray ved at putte to hvidløg i en gryde med to liter vand. Lad det koge, indtil det er blødt og brug derefter en gaffel eller ske til at presse hvidløgene med. Si det derefter i en sprayflaske.