Den 1. februar genåbnede nattelivet, og nu ser danskerne frem mod den første weekend med fadøl og kulørte drinks til den lyse morgen.
Men for mange unge mennesker, betyder det også skader påført i fuldskab.
Efter flere måneder væk fra dansegulvet kan danskerne fra 1. februar benytte sig af byernes pulserende natteliv, og frem mod den første weekend med åbne natklubber og diskoteker ser særligt den yngre del af befolkningen frem til at komme ud.
Men for rigtig mange unge er det ikke uden risiko at lade drinksene flyde en aften i byen.
En ny undersøgelse viser, at mere end hver fjerde dansker mellem 18 og 29 år er kommet til skade på grund af fuldskab inden for de seneste tre år.
Blandt alle aldersgrupper er det blot en ud af ti der er kommet til skade.
Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige.
Dog viser undersøgelsen også, at det ikke er alle unge mennesker, der er lige tilbøjelige til at komme til skade under påvirkning af alkohol.
Det er nemlig særligt slemt blandt gruppen af unge mænd.
Helt op mod hver tredje unge mand mellem 18 og 29 er nemlig kommet til skade under beruselse inden for de seneste tre år.
For kvinderne i samme aldersgruppe er tallet noget lavere.
Her er det lidt mere end to ud af ti der har svært ved at bevare kontrollen i de sene nattetimer.
Selvom genåbningen af nattelivet er udpræget positiv bekymrer tallene alligevel skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild, der opfordrer til omtanke i de kommende weekender.
“Der er et enormt opsparet behov for de sociale sammenkomster som nattelivet tilbyder blandt den unge generation, men det er vigtigt, at man husker at tænke sig om. Vi ser mange faldskader, når folk har fået for meget indenbords, og de unge mennesker skal sørge for at passe på sig selv og holde et vågent øje på hinanden i de sene nattetimer,” siger Henrik Sagild.