Tusindvis af danskere modtager vigtigt brev fra Skattestyrelsen: Dette skal du gøre

12/06/2023 21:53

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Det er vigtigt at forholde sig til brevet.

Mest læste i dag

Over 200.000 danskere har i de forgangne uger modtaget et uopfordret brev fra Skattestyrelsen.

Skattestyrelsen stræber efter, at danskernes skat hele tiden bliver reguleret, så både restskat og overskydende skat undgås, når året har passeret.

For aktivt at imødekomme den målsætning udsender Skattestyrelsen en ny forskudsopgørelse til de danskere, der allerede tidligt på året har udsigt til at skulle betale eller modtage mere end 5.000 kroner til eller fra Skat.

Allerede i år er brevene blevet sendt ud i massevis til danskerne. I løbet af uge 18,19 og 20 er der nemlig udsendt over 200.000 breve til borgerne - og der er flere på vej.

Sådan skriver Depechen.

Tilbuddet om det nye skattekort er frivilligt, men der skal gøres noget aktivt, for at det nye skattekort ikke skal blive en realitet.

Ønsker man ikke at få reguleret sin forskudsopgørelse, skal man aktivt annullere den på skat.dk.

Skattestyrelsen gør ikke andet end dette, så hvis du aktivt stopper den nye forskudsopgørelse, inden den træder i kraft, skal du ikke høre mere om dette resten af året.

Så vil du blot modtage eller skylde mere end 5.000 kroner, hvorfor du selv kan bestemme, hvorvidt du vil imødekomme Skattestyrelsen.

Dette er dog ikke garanteret, at du enten skal modtage eller skylde 5.000 kroner i skat, da vurderingen kun er lavet ud fra de oplysninger, som Skattestyrelsen allerede har kendskab til.