Tjek din lønseddel for juni måned: 600.000 danskere får flere penge udbetalt

27/06/2023 11:46

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Et hav af danskere kan se frem til flere penge mellem hænderne.

Mest læste i dag

Det er blevet dyrt at leve.

Ting er dyrere end nogensinde før, og hverdagen presser økonomien. Blandt andet er dagligvarer steget enormt meget i pris som følge af inflationen.

Mens inflationen er på vej ned, er der ikke samme tendens at spore i supermarkederne.

Nu er der dog udsigt til, at der vil komme lidt mere luft i økonomien for 600.000 danskere. 

I juni måned er der nemlig for disse danskere grund til at tage et ekstra godt kig på sin lønseddel, da de kan se frem til at få flere penge udbetalt.

Det skriver B.T.

Det sker i kølvandet på forårets overenskomstforhandlinger i den private sektor for 600.000 ansatte.

Her fik et hav af danskere, herunder lastbilchauffører, smede og andre private ansatte, en fremtid med mere luft i økonomien, da deres arbejdsgiver fremover skal betale en større del af indbetalingerne til arbejdsmarkedspensionerne.

Det betyder helt konkret, at arbejdsgiverne i Dansk Arbejdsgiverforening, også kaldet DA, fremover betaler 10 procent af pensionsbidraget, hvor lønmodtagerne selv betaler to procent. 

Før var fordelingen på otte procent fra arbejdsgiverne og fire procent fra lønmodtagerne.

“Mange vil opleve at få mere udbetalt i lønnen for juni, da forårets overenskomstaftale betyder, at arbejdsgiverne skal betale en større andel af den månedlige pensionsopsparing. Det kan mærkes i husholdningsbudgettet, hvor rådighedsbeløbet bliver større”, udtaler underdirektør i Forsikring & Pension, Karina Ransby.