Temu med stor ændring: Indfører minimumsbeløb

26/07/2024 17:59

|

Sebastian Ilsøth

Nu er det slut med ordre for helt små beløber.

Mest læste i dag

Den kinesiske shoppingapp Temu har gjort et stort indtryk både på internettet og blandt forbrugere.

Selvom deres ultra-billige produkter er blevet meget populære, står der nu en væsentlig ændring for døren.

Fra nu af vil der være et minimumsbeløb for hver ordre.

Ifølge norske Dagbladet vil Temu indføre et minimumskøb på 210 kroner. Tidligere kunne man bestille varer uanset beløbets størrelse, men nu vil ordrer under dette beløb ikke kunne gennemføres.

Michael Falk, PR-chef for Temu i Norden, har bekræftet ændringen og forklaret til Dagbladet, at virksomhedens mål er at tilbyde produkter til fabrikspriser ved at fjerne mellemled og optimere forsyningskæden.

Falk uddyber, at Temus forretningsmodel adskiller sig fra traditionelle butikker ved kun at sende produkter, der allerede er solgt. Dette reducerer risikoen for affald, da der ikke opbevares varer på lager i forventning om salg.

"Når vi sender et produkt, er det allerede solgt, hvilket reducerer risikoen for, at produktet ender som affald," forklarer Falk.

Temu har også givet en forklaring på minimumsbeløbet på deres hjemmeside, med fokus på bæredygtighed: "Temu har indført et ordrekrav på mindst 210 kroner for fortsat at kunne tilbyde et bredt udvalg af billige varer. Flere varer pr. ordre hjælper også med at reducere overskydende emballageaffald."

Da Dagbladet spurgte om minimumskravet kunne føre til overforbrug, forklarede Falk, at det samlede køb resulterer i mindre emballage pr. produkt og understregede, at Temu ikke ønsker at fremme unødvendige køb.