Stor virksomhed indfører nyt parkeringskrav: Nu skal de ansatte gøre dette på parkeringspladsen

22/05/2024 13:38

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Google Maps
Én særlig ting bliver fremover anderledes, når de ansatte møder på arbejde.

Mest læste i dag

På de fleste arbejdspladser findes der normer og retningslinjer for, hvordan man omgås med kolleger og håndterer firmaets ejendele. Disse retningslinjer kan have til formål at fremme trivsel, sikkerhed eller andre aspekter.

Hos Energinet har de nu indført et nyt krav for at øge sikkerheden på arbejdspladsen. Alle ansatte, der bruger virksomhedens parkeringsplads, skal bakke ind i parkeringsbåsen. Dette initiativ blev forklaret af Jes Søndergaard, Vice President i Energinet, til TV2.

Tiltaget er bevidst for at øge medarbejdernes fokus på sikkerhed i alle aspekter af deres arbejde.

"Det handler om at tage den adfærd og kultur, man lærer fra mikrohandlingen på parkeringspladsen, med sig på arbejdet," forklarer Jes Søndergaard.

Mens de fleste medarbejdere har taget godt imod initiativet, har nogle udtrykt bekymringer. "Hvis man er vant til at køre forlæns ind, kan det skabe utryghed at ændre sine vaner," tilføjer Søndergaard.

For at hjælpe de medarbejdere, der føler sig utrygge ved den nye regel, tilbyder Energinet en tilvænningsperiode og betaler for et bakkekursus for dem, der har brug for ekstra hjælp.

Har også gelænder-regel

Bakke-initiativet er ikke Energinets første sikkerhedsforanstaltning. Sidste december indførte virksomheden en gelænder-regel, der kræver, at medarbejderne altid holder på gelænderet, når de går på trapperne.

Sikkerheden forbliver en topprioritet hos Energinet, og flere regler kan forventes i fremtiden. Søndergaard understreger dog, at nye regler vil blive nøje udvalgt for at passe til virksomhedens behov.

Virksomheden planlægger allerede kommende sikkerhedstiltag, herunder en kampagne, der lanceres i oktober, for at adressere problemer med glatte gulve, efter flere medarbejdere blev ramt af snuble- og faldeulykker i januar 2024.