Stor ændring hos verdens største rejsebureau

09/11/2021 09:00

|

Christina Hansen

Foto: Anima

Mest læste i dag

Efter mange års pres har verdens største rejsebureau, Expedia i dag offentliggjort, at de ikke længere vil sende turister til delfinarier. Bureauet dropper nu al kommercielt samarbejde med de omstridte vand-cirkus, som på ingen måde opfylder de indespærrede dyrs naturlige behov.

”Delfiner og andre havpattedyr er vilde dyr, og hører til i havet, hvor de dykker og svømmer over enorme arealer. Det er ikke tæmmede cirkus-artister i små betonbassiner,” siger Stephanie Klausen fra World Animal Protection DK, i forbindelse med Expedias beslutning, som er truffet i USA, men som er gældende for hele kloden.
Og ikke bare for underholdnings-akvarier med delfiner, men for ‘alle arter af havpattedyr’, som Expedia selv skriver på deres website.

Siden 2019 har World Animal Protection lagt pres på Expedia Group i en særlig kampagne, og mere end 350.000 af organisationens støtter har skrevet under på en anmodning til Expedia om at droppe ethvert samarbejde med de omstridte delfinarier.

“Det er en massiv sejr for dyrevelfærd, at verdens største rejsebureau melder klart ud, og det er et stort skridt mod fuldstændig afskaffelse af den ydmygende form for underholdning, hvor vilde dyr optræder som smilende klovne i små bassiner, og belønnes med mad for at springe gennem hulahopringe”, siger Stephanie Kruuse Klausen.
“Der er stadig rejsebureauer, der støtter og sælger billetter til den slags, men vi håber, at det må blive en alvorlig øjenåbner for en anden rejsegigant, nemlig TUI, der stadig har delfinarier på turist menuen. Det er ikke en tidssvarende måde at drive forretning på i 2021”, siger Stephanie Klausen.

Hos World Animal Protection i London, er der også stor glæde over rejsegigantens positive udmelding i dag.
“Efter flere års pres, og mere end to års vedholdende kampagne, har Expedia Group nu gjort det helt rigtige, og har hørt vore støtters råb om at sætte dyrevelfærd over forretningshensyn. Det er vi umådeligt glade for,” siger organisationens internationale direktør for Wildlife, Nick Stewart.

En anden god nyhed for delfiner, spækhuggere og andre vilde havpattedyr, er at den franske regering nu har forbudt at holde vilde hvaler i fangenskab. Det betyder, at samtlige franske delfinarier lukker indenfor fem år.