Stop med at brug din iPhone hvis du ser denne besked

10/05/2023 15:48

|

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Selv Apple advarer om, at man ikke skal bruge sin iPhone, hvis beskeden pludselig dukker op.

Mest læste i dag

Det vil i sjældne tilfælde ske i Danmark, men det er særligt værd at være opmærksom på nedenstående, hvis du tager på ferie til et varmere land.

I øjeblikket oplevere iPhone-brugere i blandt Vietnam, hvor temperaturen er oppe omkring de 40 graders varme, at de modtager en særlig besked på deres iPhone. Når beskeden dukker op, bør de ikke længere benytte deres telefon.

Hr. Phong, der ejer en iPhone 12, delte på sociale medier, at hans iPhone i de seneste dage stopper med at oplade ved 80%. Han bemærkede, at fænomenet opstår, når enhedens temperatur er høj på grund af det varme miljø eller opladningsprocessen. Derudover oplever han og mange andre iPhone-brugere, at de får notifikationer på deres telefon, når telefonen er for varm, og derfor ikke bør benyttes.

Dette skyldes faktisk en sikkerhedsmekanisme, som Apple har designet for at beskytte iPhones mod overophedning, der kan føre til brand eller eksplosion.

For at tackle problemet slukker Hr. Phong for sin iPhone, fjerner etuiet og placerer enheden på et køligt sted for at fortsætte opladningen.

Når "Opladning i venteposition" vises på iPhone-skærmen, rådes brugerne til at stoppe med at bruge telefonen og forsøge at køle telefonen ned.

Apple kommer selv med følgende tips til, hvad du bør gøre:

  • Stop med opladning og brug af enheden med det samme.

  • Fjern etuiet før opladning, da det kan hindre varmeafledning.

  • Flyt telefonen til et køligere sted, når den oplades i varmt vejr.

  • Reducer skærmens lysstyrke.

  • Sluk for strømkrævende apps under opladning.

  • Sæt iPhone i flytilstand eller sluk den helt.

Foto: Privat

Brugere opfordres også til kun at bruge MFi-certificerede opladere (Made for iPhone/iPad) af sikkerhedsmæssige årsager. Derudover bør man huske at kontrollere batteristatus og batteriniveau på sin iPhone.

Fra iOS 11.3 og frem har Apple integreret en batteriovervågningsfunktion, der gør det muligt for brugerne at overvåge iPhone-batteristatus og beslutte, hvornår det er bedst at udskifte iPhone-batteriet. Hvis iPhone-batteriet angiver, at det kræver vedligeholdelse, skal det udskiftes så hurtigt som muligt.