Statens Serum Institut bekræfter: Ny mutation i Danmark

17/12/2020 09:21

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En ny corona-mutation der tidligere er fundet i over 1000 personer i England, er nu også konstateret i Danmark, hvor ni indtil videre er ramt.

Det er Statens Serum Institut der på deres hjemmeside oplyser, at den engelske mutation nu er påvist i ni danskere.

Grunden til at der ikke er blevet gjort nogen større nyhed ud af den nye opdagelse er, at Statens Serum Institut ikke mener den nye corona-mutation er farligere end så mange andre.

Statens Serum Institut tager dog alligevel den ubudne gæst fra England meget alvorligt, og det undersøges lige nu hvordan smitten har bevæget sig mellem de ramte danskere.

Ikke farligere end ’normal’ corona

Seruminstituttet skriver at man har overvejet hvorvidt virus med den type stamme det nu har, potentielt kunne være mere smitsom eller medføre alvorlig sygdom.

 Ligeledes har bekymringen været at det muterede virus kunne være mere modstandsdygtig overfor antistoffer eller vacciner.

Men konklusionen har altså, heldigvis, været at den ubudne gæst fra England ikke er farligere eller udgør nogen yderligere trussel end ”normal” corona gør.

Efter at Danmark allerede en gang har været i panik over en corona-mutation, er det ekstra godt at seruminstituttet uden det store show oplyse, at mutationen ikke er noget vi skal bekymre os om.