Sørgelig sandhed er nu en realitet: Nedslående nyt for SKAT

03/11/2023 10:47

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Den sørgelige sandhed er en realitet.

Mest læste i dag

Skattestyrelsen og andre kreditorer i Danmark befinder sig i en meget bekymrende situation. De står over for en udfordrende virkelighed i kølvandet på konkursen hos det tidligere it-selskab, Tokerød Plus, der indtraf tidligere på året. Konsekvenserne af virksomhedens kollaps er nu blevet afdækket af advokater.

Det er desværre en sørgelig kendsgerning, at der stort set ikke er nogen midler tilbage i Tokerød Plus' kasse. Selskabets bankkonto er helt tom, og de økonomiske registreringer ser ud til at være fyldt med tvivlsomme transaktioner og tom luft.

Der er dog en lille smule håb for kreditorerne i form af et resterende beløb på 3,4 millioner danske kroner, som forvalterne forsøger at inddrive fra de tilbageværende kunder.

Dette er ifølge Avisen, som refereret af Fyens Stiftstidende.

Hvis disse midler skulle materialisere sig, vil 2 millioner kroner blive tildelt Vækstfonden, mens yderligere 1,4 millioner kroner vil gå til Nordfyns Bank. Begge disse institutioner havde tidligere sikret sig panterettigheder i virksomheden og har derfor fortrinsret.

Det er dog vigtigt at påpege, at den mest betydningsfulde kreditor i denne situation er Skattestyrelsen, som tidligere har meddelt, at de mangler hele 9 millioner kroner. Dette skyldes manglende indbetalinger af A-skat og ubetalte momsbeløb, som virksomheden skulle have indsamlet fra sine kunder.

Det skal også nævnes, at de tidligere ansatte i Tokerød Plus aldrig modtog deres udestående løn før konkursen, hvilket blot lægger yderligere pres på en allerede kompleks situation.