Skal du ud og rejse? - så husk dette!

08/10/2021 12:14

|

Christina Hansen

Foto:: Billund Lufthavn

Mest læste i dag

Huskeliste og opfordring til efterårsrejsende i Billund Lufthavn

Op til uge 42 bliver terminalen i Billund Lufthavn fyldt med rejseglade vestdanskere, der har pakket kufferten for at bruge efterårsferien under varme himmelstrøg syd på.

Men Billund Lufthavn opfordrer til at pakke lidt ekstra tålmodighed sammen med solcremen, for der forventes høj aktivitet i Danmarks andenstørste lufthavn.

Efterårsferien er en uges højsæson på niveau med en travl uge i sommerferien, og selvom den høje aktivitet i terminalen er forudset, betyder det ikke, at passagererne ikke vil opleve kø på grund af eftervirkninger fra Corona.

Allerede fra onsdag i uge 41 vil der være øget aktivitet i terminalen, og Billund Lufthavn opfordrer til tålmodig og til at ankomme i lufthavnen i god tid før afrejse.

– Efterdønningerne fra Corona hviler stadig over os, hvor vi bl.a. stadig søger medarbejdere i mange områder. For at alle får den bedste oplevelse, opfordrer vi alle passagerer til at komme i god tid – 2-2,5 time før afgang – væbne sig med tålmodighed og være forberedt hjemmefra, opfordrer Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn alle gæsterne til.

Nye securityspor skal sikre hurtigere gennemgang

De seneste otte uger har der været gang i en opgradering i security som en investering i at kunne få flere passagerer hurtigere igennem security-tjekket og dermed give passagererne en bedre oplevelse.

Inden efterårsferien vil byggerodet være væk, og det ser Billund Lufthavn frem til. Men når maskinerne og systemet er nyt, kræver det eksempelvis ekstra træning af medarbejderne, og det betyder, at sluserne i security endnu ikke er på samme niveau som i efterårsferien i 2019.

– Vi har længe ventet på, at det var muligt at gå i gang med forbedringen i security, og vi kom heldigvis i gang før, vi er tilbage på 2019-niveau. Alligevel har flere af vores rejsende oplevet kø, og det kommer også til at påvirke efterårsferien en smule. Det er vi selvfølgelig kede af, men det er en investering i større kapacitet, og der går ikke længe før, at udvidelsen for alvor vil komme til sin ret – og så kommer det virkelig til at glide i security, fastslår Jan Hessellund, som håber på passagerernes forståelse:

– Vi håber meget, at gæsterne vil vise forståelse overfor vores ansatte, som gør alt, hvad de kan for, at alle får en god oplevelse.

Huskeliste: Rødbedefarvet pas, Coronapas, PLF-formular og check-in hjemmefra

For mange vestdanskere er det stadigvæk længe siden sidst, at de var ude at rejse.

Derfor er det en god idé at finde de rødbedefarvede pas frem i god tid og sikre sig, at udløbsdatoen ikke er overskredet.

Derudover er det danske Corona-pas stadig gældende, og flere destinationer kræver PLF-formularen (passenger locater formular).

– Forberedelse hjemmefra er med til at få det hele til at glide mere smidigt, og gør dermed rejsen igennem lufthavnen lettere for alle. Så sørg for at være opdateret på, hvad destinationen og flyselskabet kræver af corona-dokumentation – og hav det klar, før du skal bruge det i lufthavnen. Derudover oplever vi ofte for tiden, at de rødbedefarvede pas er udløbet under nedlukningen, så det er også en god idé at tjekke op på det, før man står herude, siger Jan Hessellund og afslutter med en påmindelse om, at det er muligt at tjekke ind hjemmefra.

– For stort set alle rejser fra Billund Lufthavn, kan man tjekke sig ind hjemmefra aftenen før sin afrejse. Det gør man på bll.dk, og det gør også hele processen i lufthavnen mere ligetil for den enkelte.