Særligt dette har udfordret billister: Stigning på 40 procent

10/03/2022 08:46

|

Christina Hansen

Foto: Codan Forsikring

Mest læste i dag

Autoredderne fra SOS Dansk Autohjælp har haft særligt travlt med én type assistance i februar: At trække biler fri af mudder.

Februar 2022 går over i historien som den næstvådeste, siden DMI begyndte sine målinger i 1874. Og det afspejler sig i statistikken over assistancer hos SOS Dansk Autohjælp.

- Når vi får så store mængder regn om vinteren, ser vi rigtig mange bilister, der sidder fast i mudderet og skal have hjælp til at komme fri, siger vagtcentralchef Anette Bjørn Juncher.

Antallet af fritrækninger steg med ca. 40 procent fra januar til februar, så den megen regn i vinterens sidste måned har sat sit aftryk.

Selvom marts er begyndt tørt og solrigt, anbefaler SOS Dansk Autohjælp, at bilister stadig tager sig i agt på steder, hvor jorden endnu kan være blød efter februars nedbør.

- Vi opfordrer til forsigtighed ved landeveje, hvor rabatterne stadig kan være meget bløde. Så skal man passere en modkørende er det en god ide at sætte farten ned og sørge for ikke at komme for langt uden for asfalten, siger Anette Bjørn Juncher.

Undgå at sidde fast – her er SOS Dansk Autohjælps råd:

  • Vær forsigtig med at komme ud i rabatten, når du passerer modkørende på smalle landeveje
  • Tænk over, hvor du parkerer. Grus- og jordunderlag kan være blødt og vådt
  • Tag dig i agt ved grusveje, markveje og skovstier