Så mange penge tjener pantsamlere om dagen: Du vil blive overrasket over svaret

03/10/2024 12:02

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der kan være mange penge at hente.

Mest læste i dag

Priserne på næsten alle varer er steget betydeligt i de seneste år.

Renten, priserne på dagligvarer, brændstof og mange andre ting er steget markant, men der er dog lys for enden af tunnelen, da fremtiden ser mere lovende ud.

De store besparelser er dog endnu ikke en realitet, og mange danskere oplever udfordringer med at få økonomien til at hænge sammen.

Måske har du tænkt på at søge efter pant i dit lokalområde for at skaffe lidt ekstra penge til dagligdagen, men du har måske ikke taget skridtet, fordi du er usikker på, om det vil have nogen betydning i det store billede.

Det hollandske medie Manners kaster nu lys over, hvor meget en pantsamler i en storby kan tjene om ugen.

For det første er det værd at bemærke, at man i Holland får 0,15 euro (cirka 1,1 kroner, red.) for hver flaske eller dåse med pant. Dette er ikke meget anderledes end de priser, vi kender i Danmark.

Indtjeningen for en pantsamler

Indtjeningen for en pantsamler kan variere betydeligt, da erfaring og tidsforbrug spiller en stor rolle.

For at en pantsamler skal kunne tjene 50 euro (cirka 375 kroner, red.) kræver det - med de hollandske priser - indsamling af 334 dåser eller flasker.

Hvis vi antager, at en arbejdsdag varer otte timer, skal der findes mellem 42 og 43 flasker eller dåser pr. time for at opnå dette beløb.

De fleste vil dog have svært ved at opretholde den indtjening i hverdagen, hvor omkring 22 euro (cirka 164 kroner, red.) er mere realistisk.

Det skal dog understreges, at der er gode muligheder for at tjene penge ved særlige begivenheder.

Under festivaler og helligdage kan pantsamlere faktisk tjene rigtig godt. En erfaren pantsamler fortalte til Manners, at han under The Nijmegen Four Days Marches, en stor begivenhed i Holland, lykkedes med at samle dåser til en værdi af 1.000 euro (cirka 7.500 kroner, red.) på blot én weekend.

Nu hvor du har fået indblik i, hvor mange penge du kan forvente at samle som pantsamler, kan du overveje, om det kunne være en mulighed for dig.